ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ, ΠΟΣΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΤΕ 2000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ;;;

5

Μπορεί όταν έφτασε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ να ήταν ευδιάθετος, αισιόδοξος πως θα κυβερνά τα επόμενα οκτώ χρόνια και να δέχτηκε το φιλί από μια γυναίκα που του άφησε σημάδι από κραγιόν στο μάγουλο, η συνέχεια της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ κάθε άλλο παρά χαλαρή ήταν.

Όταν ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε στο περίπτερο της ΕΤ3, τον περίμεναν σύζυγοι των μεταλλωρύχων από τις Σκουριές, που απολύθηκαν μετά την απόφαση της κυβέρνησης να “παγώσει” τις εξορύξεις στη Χαλκιδική και εδώ και πολλές μέρες έχουν κλειστεί στις στοές των ορυχείων απαιτώντας να βρεθεί λύση.

Η συνάντηση των δυο πλευρών δεν είχε ούτε χαμόγελα ούτε χαλαρή διάθεση. Είχε φωνές και διαμαρτυρίες κατά του Αλέξη Τσίπρα, με τις συζύγους των μεταλλωρύχων να του επιτίθενται φραστικά, να τον κατηγορούν για πολιτικά παιχνίδια, να του ζητούν να δώσει λύση και να τον ρωτούν αν είναι περήφανος.

“Κύριε Τσίπρα, πόσο περήφανος νιώσατε που έχετε 2000 εργαζόμενους στο δρόμο; Πόσο περήφανος είστε; Οι άνδρες μας είναι στις στοές! Από βδομάδα θα μπούμε κι εμείς” του φώναζε μια γυναίκα, την οποία απομάκρυναν οι άνδρες της ασφάλειας του πρώην πρωθυπουργού και οι αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί!

Οι άνδρες της ασφάλειας του κ. Τσίπρα τον απομάκρυναν άμεσα.

Ένταση σημειώθηκε και όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέση πλησίασε τις γυναίκες που φώναζαν και τους είπε “αφήστε τα θέατρα”. Τότε μια από τις συζύγους των μεταλλωρύχων της απάντησε “ανέβα στα πάνω χωριά, μπορείς;”.
Πηγή:   http://www.newsit.gr/  Με πληροφορίες και από thestival.gr
Φωτογραφίες: Eurokinissi