ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΣΚΟΥΡΙΕΣ: «ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ – ΓΙ΄ΑΥΤΟ Ο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ»

sunenteuksi-tupou-tou-aleksi-tsipra-stin-80i-deth

Ως άλλος “Πόντιος Πιλάτος” ο Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση που του έγινε στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ ένιψε τα χέρια του και παρέπεμψε για τις σοβαρότατες επιπτώσεις έχει προκαλέσει στην κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής το λουκέτο που επέβαλε η παραιτηθείσα κυβέρνηση του στα Μεταλλεία Κασσάνδρας στον Σκουρλέτη, ως πιο ειδικός επί του ζητήματος…!

Πριν σας παραθέσουμε ολόκληρη τη δήλωση του πρωθυπουργού αναφορικά με την ερώτηση που του έγινε για τις Σκουριές, να υπενθυμίσουμε ότι ο “ειδικός” κατά τον Τσίπρα, πρώην ΥΠΑΠΕΝ, σύμφωνα με το βιογραφικό του έχει σπουδάσει οικονομικά…!

Τόσο… σχετικός είναι και εκείνος όσο και ο… Τσίπρας. Το πρόβλημα  είναι το μάρμαρο της “σχετικότητας” ή της “ειδικότητας” τους το πληρώνουν χιλιάδες οικογένειες στη ΒΑ Χαλκιδική και δεν δείχνουν να τους καίγεται καρφί. Για το ΣτΕ που έχει εκδώσει 11 αποφάσεις για το θέμα ακόμη περισσότερο.

Παντελής αδιαφορία και απαξίωση από αυτούς που θα έπρεπε να προστατεύουν ως κόρη οφθαλμού το κύρος της δικαιοσύνης. Κρίμα…

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού.

«Το θέμα είναι δύσκολο. Διχάζει την τοπική κοινωνία. Η Κυβέρνηση πήρε απόφαση αναστολής στο 40% διότι η εταιρεία εδώ και τρία χρόνια, είχε την συμβατική υποχρέωση να κάνει επιτόπου δοκιμή για να αποδείξει ότι δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και δεν το έκανε.

Δίνουμε σημασία στην ανάπτυξη. Αλλά στην ανάπτυξη με κανόνες. με σεβασμό στο περιβάλλον. Στο εργασιακό δίκαιο.

Θέλουμε τους επιχειρηματίες, αλλά όχι για αν πλιατσικολογούν, αλλά για αν σέβονται το περιβάλλον, τις συμβατικές τους υποχρεώσεις το δημόσιο συμφέρον, το κοινό καλό.

Σεβόμαστε απόλυτα τους 2.000 εργαζόμενους αλλά σεβόμαστε και τους κάτοικους που της Χαλκιδικής που θέλουν φυσικό περιβάλλον αλώβητο και υγιές. Αυτό το θέμα αφορά όλους τους Έλληνες.

Δεν είμαι ειδικός για να κρίνω αν οι βλάβες στο περιβάλλον είναι ανεπίστρεπτες.  Γι’ αυτό ο Πάνος Σκουρλέτης πήρε απόφαση να ζητήσει την εταιρεία να ανταποκριθείς τις συμβατικές της υποχρεώσεις. Πήρε απόφαση να αναστείλει μελέτες στο 40%. Η εταιρεία αποφάσισε εκβιαστικά να αναστείλει τις εργασίες στο 100%.

Εμείς δεν εκβιαζόμαστε από κανέναν.

Συμπάσχουμε με τους εργαζόμενους, αλλά δεν μπορούν να τους βάζουν ασπίδα στα σχέδιά τους, να προκαλέσουν ζημιά στο περιβάλλον, στην οικονομία και στο κοινωνικό σύνολο.

Απέναντι στα συμφέροντα δεν θα λυγίσουμε. Δεν θα λυγίσουμε όταν πρόκειται για το δημόσιο καλό.

Δεν είμαστε δογματικοί. Ζητήσαμε από την εταιρεία να ανταποκριθεί στις συμβατικές της υποχρεώσεις. Προχωρήστε στις συμβατικές σας υποχρεώσεις , αποδείξετε ότι η μέθοδος εξόρυξης δεν προκαλεί μη αναστρέψιμες συνέπειες στο περιβάλλον και η αναστολή θα παρθεί πίσω  . Πρέπει να είμαστε καθαροί. Θέλουμε επενδυτές που θα σέβονται τον τόπο, όπου έρχονται να επενδύσουν.»

Δείτε και απόσπασμα από την ομιλία του κου Τσίπρα εδώ.

ΠΗΓΗ: politesaristoteli.blogspot.gr, 07/09/2015