ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΕΝ ΑΜΗΧΑΝΙΑ

4525CB617BF77B631D57E331318DB814

Ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης έδωσε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και –φυσικά– δεν μας έκανε σοφότερους αναφορικά με τις κινήσεις της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση των επενδύσεων, αφού προέβαλε το επιχείρημα πως δεν λέει λεπτομέρειες άμεσα, αφού τις επόμενες ημέρες θα τα δούμε όλα στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Μας μίλησε για συνέργειες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αλλά μας είπε πως η σημερινή κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων (και υπογεγραμμένων από την ίδια) όρων του 3ου μνημονίου έστω και αν η ίδια δεν τα πιστεύει όλα, δήλωση η οποία προκάλεσε την αντίδραση του δημοσιογράφου. Στη συνέχεια, ο κος Χατζηνικολάου ρώτησε τον υπουργό τι σήμα δίνουμε στους ξένους επενδυτές όταν στην περίπτωση των Σκουριών δεν τηρούνται οι δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως τα πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς τα λέει η κυβέρνηση, και ότι όταν από περιέργεια έκατσε και μελέτησε την περίπτωση, διαπίστωσε πως τα πράγματα που έχει κάνει η Ελληνικός Χρυσός για το περιβάλλον και την ΒΑ Χαλκιδική, δεν έχουν γίνει από κανέναν άλλον επενδυτή στην Ελλάδα.

Ο κος Σπίρτζης δήλωσε πως δεν είναι ενήμερος για την υπόθεση και η συζήτηση γύρισε στις συμβάσεις για τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Συμπέρασμα; Η αλήθεια σιγά-σιγά αποκαθίσταται και η κοινή γνώμη εκτός Χαλκιδικής αρχίζει και ενημερώνεται ορθώς.

Ακούστε την συνέντευξη εδώ. Το απόσπασμα με τις Σκουριές μετά το 13ο λεπτό.