ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ….

ert

Κάποιοι, έχουν κατανοήσει λανθασμένα την νίκη της αγαπημένης τους παράταξης στις τελευταίες εκλογές-παρωδία, όπου «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς», αναβαπτιζόμενος μέσα από μια εύθραυστη παρά-φύσιν (συ είπας Αλέξη) συμμαχία με το παλιό…

Έτσι, η ΕΡΤ, θεωρείται κομματικό φερέφωνο,κάτι σαν την ΑΥΓΗ, και την φυλλάδα των Συντακτών, από μεγάλο μέρος των φιλάθλων και οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν πως την ΕΡΤ την πληρώνουμε από τη τσέπη μας ΟΛΟΙ ΟΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ, σε αντίθεση με την ΑΥΓΗ, και άλλες εφημερίδες που μπορούν να γράφουν ότι θέλουν… Αφορμή για το ανωτέρω σχόλιο δίνει η επιστολή 39 συλλογικών φορέων της περιοχή μας σχετικά με την προπαγανδιστική εκπομπή «Αντιδραστηριο», η οποία απηχεί συγκεκριμένες antigold θέσεις, οι οποίες όχι μόνον έχουν απορριφθεί από την επιστημονική κοινότητα, αλλά και από το ίδιο το ΣτΕ… Η ΕΡΤ, όμως λειτουργούσα ως ένα Παρατηρητήριο πανελλήνιας εμβέλειας προβάλλει την συγκεκριμένη προπαγάνδα σαν να ήταν ένα ιδιωτικό κανάλι. Διαβάστε την επιστολή και συμφωνείστε μαζί μας:

«Σχετικά με τις… επιστολές προς την εκπομπή Αντιδραστήριο!»

Με περισσή αγωνία σύλλογοι και συντονιστικά που εναντιώνονται στη μεταλλευτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική έσπευσαν σήμερα να στείλουν επιστολή προς την ΕΡΤ3, με την οποία και ΑΠΑΙΤΟΥΝ «…να σταματήσουν όλες οι πιέσεις προς τους συντελεστές της εκπομπής και τη διοίκηση του καναλιού, ώστε να μην προβληθεί το δεύτερο μέρος της εκπομπής. Ζητάμε από τη διοίκηση της ΕΡΤ να διασφαλίσει το δικαίωμα της έκφρασης απόψεων που αντιτίθενται στα συμφέροντα πολυεθνικών, “επενδυτών”, μεγαλοεργολάβων και διαπλεκόμενων.»

Σαν να απευθύνονται σε κάποιον συνέταιρο ή «σύμμαχο» της προσπάθειας τους για προπαγάνδα κατά των μεταλλείων και δυσφήμιση της περιοχής μας, ζητούν από ένα δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό να τους εξυπηρετήσει!!!

Μπορεί οι ομάδες anti-gold να πιστεύουν ότι δικαιούνται ιδιαίτερη διαχείριση και ακόμα ίσως να πιστεύουν ότι εκπροσωπούν τον κόσμο της Χαλκιδικής…

Εκ μέρους των 39 Συλλογικών οργάνων που αναφέρονται παρακάτω και που εκφράζουν το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών και επαγγελματιών της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής, οφείλουμε να τονίσουμε ότι το τηλεοπτικό αποτέλεσμα του πρώτου επεισοδίου της εκπομπής «Αντιδραστήριο» παρουσίασε μια εικόνα που απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα που βιώνει η ΒΑ Χαλκιδική, αγνοώντας τα χωριά μας, την ιστορία μας και τον αγώνα μας.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ συνάντησε εκπροσώπους των εργαζομένων την επομένη της προβολής του επεισοδίου, τους άκουσε και πιστεύουμε έγινε σαφές το γιατί μας δυσαρέστησε όλους το περιεχόμενο του. Δεν απαιτούμε τίποτα περισσότερο.

Είμαστε παρόντες, εκφράζουμε το 70% του Δήμου Αριστοτέλη και υποστηρίζουμε την μεταλλευτική ανάπτυξη του τόπου μας. Θέλουμε αυτό να είναι γνωστό σε όποιον αναλαμβάνει να υλοποιήσει δημοσιογραφική έρευνα στην περιοχή μας.

Όλα τα μέσα, κρατικά και ιδιωτικά πρέπει να διαφυλάττουν τους κανόνες δεοντολογίας και να προβάλλουν σφαιρική ενημέρωση με δίκαιη και ισότιμη προβολή όλων των ενδιαφερομένων.

Αναμένοντας το επόμενο επεισόδιο και κάθε άλλο επεισόδιο που αφορά στις ζωές και το μέλλον μας…

Δυναμικά παρόντες – πάντα στο πλευρό των μεταλλωρύχων,

Συνυπογράφουν 39 Συλλογικοί φορείς της περιοχής.