Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ

unnamed

Οι εργαζόμενοι των μεταλλείων αναφερόμενοι στην στάση των πολιτικών κομμάτων απέναντι στον δίκαιο αγώνα τους για νόμιμη εργασία και ανάπτυξη στον τόπο, δηλώνουν τα εξής:

“Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας να ενημερωθούν για το θέμα των Μεταλλείων Χαλκιδικής.

Πρέπει όλοι να πάρουν σαφή θέση για την ανάπτυξη αυτού του τόπου.

Πρέπει να περάσουμε επιτέλους στα έργα, για το μέλλον όλων μας!

Ευχαριστούμε όλους τους συμπαραστάτες μας: Την κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής, τους Έλληνες εργαζόμενους που μας στηρίζουν, τους φορείς, τα εργατικά σωματεία, τους αλληλέγγυους πολιτές, τους εκπροσώπους των πολιτικών δυνάμεων που μας συναντούν και μας υπερασπίζονται!

Τους έχουμε ανάγκη όλους και τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς!

Συνεχίζουμε μέχρι να δικαιωθούμε…”

Συγκεκριμένα για το ΚΚΕ η ανακοίνωση των σωματείων τιμά την στάση του ΚΚΕ, το οποίο σταθερά στην πορεία του βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, όπου και αν αυτοί δουλεύουν, χωρίς να τους διαχωρίζει σε καλούς και κακούς ή  δικούς μας και των άλλων, όπως πρόσφατα επιβεβαίωσε και με τις δηλώσεις του ο Γ.Γ. του Κόμματος κος Δ. Κουτσούμπας.

Όσον αφορά δε ¨ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ” οι εργαζόμενοι δήλωσαν τα εξής:

“Ο πρώην υπουργός ΠΑΠΕΝ Πάνος Σκουρλέτης, αντί να μαλώνει τον πρόεδρο του Ποταμιού, επειδή στην επικοινωνία του με την υπηρεσιακή κυβέρνηση ζήτησε το αυτονόητο, την τήρηση δηλαδή της νομιμότητας, καλό θα ήταν να κάνει την αυτοκριτική του σχετικά με το καταστροφικό λάθος που έκανε και έπεσε στις πλάτες εργαζομένων, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα καπρίτσια της ντόπιας υποψήφιας βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Ιγγλέζη.

Βλέπουμε ότι ο πρόεδρος του Ποταμιού κος Σταύρος Θεοδωράκης, γνωρίζει το θέμα μας πολύ καλύτερα από τον πρώην αρμόδιο υπουργό, ο οποίος ακόμα και τώρα ψηφοθηρεί. Τα ανώτατα δικαστήρια έχουν αποφανθεί πολλάκις και το σύνολο των κομμάτων στηρίζει την νομιμότητα και απαιτεί πρωτοβουλίες προς την οριστική λύση του προβλήματος μας.

Πάνο Σκουρλέτη δεν φταίμε εμείς που εργαζόμαστε σε μια νόμιμη επένδυση. Το Ποτάμι ασχολείται με το θέμα μας πολύ πριν εσύ γίνεις υπουργός, ίσως θα έπρεπε να τους ζητήσεις ευγενικά να σε ενημερώσουν αφού εμάς μας απαξιώνεις.