ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΝΔ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ

hrakleio-nea--2-thumb-large--3-thumb-large

Για την επαναλειτουργία των μεταλλείων στις Σκουριές της Χαλκιδικής, μόλις γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ., δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε αντιπροσωπεία μεταλλωρύχων που τον επισκέφθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τους είπε ότι αν δεν ήταν προεκλογική περίοδος θα τους επισκέπτονταν ο ίδιος στα μεταλλεία και σημείωσε: «Θέλω, χωρίς να το εκμεταλλεύομαι πολιτικά, να σας δώσω τη γενική μας κατεύθυνση. Είμαστε υπέρ των επενδύσεων. Και να σας πω ότι για τη συγκεκριμένη επένδυση, εμείς θέλουμε να προχωρήσει, θέλουμε να ξεκινήσει».

Ο κ. Μεϊμαράκης στάθηκε και στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. «Θεωρούμε αδιανόητο να διώξουμε άλλη μια επένδυση από την Ελλάδα, η οποία φέρνει τόσες θέσεις εργασίας. Όλοι μιλάνε για δουλειές, όλοι λένε ότι η ανεργία είναι πολύ υψηλή και ότι ο μόνος τρόπος για να μειωθεί είναι οι επενδύσεις. Και όλοι αυτοί που μιλάνε υπέρ του ανέργου, διώχνουν τις επενδύσεις και αυξάνουν την ανεργία. Θέλω, λοιπόν, να εκπέμψω το μήνυμα ότι δεν είναι προεκλογική εξαγγελία, γιατί το λέμε χρόνια ότι πιστεύουμε στις επενδύσεις, ότι μόλις γίνουμε κυβέρνηση θα ξαναλειτουργήσει όπως πρέπει η επένδυση για να φέρει θέσεις εργασίας. Είναι “πιστεύω” μας. Είναι δέσμευσή μας. Και για αυτό ακριβώς σας λέω ότι αυτή η δέσμευση θα υλοποιηθεί μετά τις 20 Σεπτεμβρίου», κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.

Εξ άλλου στις δηλώσεις του στη ΔΕΘ, ο κος Μεϊμαράκης δήλωσε:

«Εμείς θέλουμε επενδύσεις, οι άλλοι τις διώχνουν… Έδιωξαν την Cosco, το Ελληνικό, την κρουαζιέρα …σταμάτησαν τις Σκουριές. Και εδώ θέλω να τονίσω ότι μας αγγίζει και μας αφορά ο αγώνας των εργαζόμενων και των οικογενειών τους για να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους, που τόσο ΠΑΡΑΝΟΜΑ θέλουν κάποιοι να κόψουν»

Δείτε βίντεο από τη συνάντηση εδώ και βίντεο με δηλώσεις αντιπροσώπων των μεταλλωρύχων μετά τη συνάντηση εδώ.