ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ, ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ.

STOES-OLYMP-20150525-037

Αναφορικά με τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα για τις κινητοποιήσεις μας, έχουμε να τονίσουμε τα ακόλουθα:

Ασπίδα γινόμαστε μόνο για τις δουλειές μας και την αξιοπρέπεια των οικογενειών μας και των χωριών μας. Ασπίδα γινόμαστε για την επένδυση που ενέκρινε επίσημα η πολιτεία και επικύρωσαν τόσες φορές τα Ανώτατα Δικαστήρια του κράτους.

Δεν θα γινόμασταν ασπίδα σε τίποτα από τα παραπάνω, αν δεν ήμασταν νόμιμοι και εμείς και οι δουλειές μας. Την νομιμότητα δεν μπορούν να μας την στερήσουν ούτε πολιτικές αποφάσεις εντυπωσιασμού, ούτε προεκλογικές δηλώσεις παρά μόνο η δικαιοσύνη. Και η δικαιοσύνη μίλησε και είναι με το μέρος μας!

Από τον πρώην Πρωθυπουργό, ο οποίος θέλει να λέει πως ηγείται ενός αριστερού κόμματος, είναι πρωτοφανές να κατηγορούνται και να συκοφαντούνται 2.000 εργαζόμενοι που από τη μια μέρα στην άλλη βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Ο κ. Τσίπρας μπορεί να μην έχει ζήσει ποτέ κάτι ανάλογο, τον πληροφορούμε όμως πως για την εργατική τάξη που εκπροσωπούμε, το δικαίωμα στη δουλειά για εμάς και τις οικογένειες μας είναι στοίχημα επιβίωσης.

Και λυπούμαστε ειλικρινά που δεν ακούσαμε μια δημόσια αναγνώριση του λάθους της κυβέρνησής του.

Σωματείο Επιστημονικού Προσωπικού Μεταλλείων Κασσάνδρας «Ο Αριστοτέλης»

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας “Αγία Βαρβάρα”

Σωματείο Υπογειτών Μεταλλείων Κασσάνδρας