ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ

 

METWΜετά την διαφαινόμενη εμπλοκή στα αεροδρόμια ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ανακοίνωσε την προσωρινή διακοπή των εργασιών στις Σκουριές επικαλούμενος «παραβίαση των τεχνικών μελετών».

Ο κ. Σκουρλέτης σε δήλωσή του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός έχει παραβεί τους όρους των τεχνικών μελετών και γι’ αυτό το λόγο το υπουργείο αποφάσισε την ανάκληση των εγκρίσεων των μελετών αυτών.

Όπως σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης αυτό μεταφράζεται σε «προσωρινό σταμάτημα» των εργασιών της εταιρείας. Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να προσθέσει πως οι επενδύσεις είναι απαραίτητες στην Ελλάδα αλλά πρέπει να σέβονται τους όρους στους οποίους έχουν δεσμευθεί έτσι ώστε να μην θίγουν το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον.

Με τεράστια έκπληξη υποδέχθηκαν την απόφαση αυτή οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δηλώνουν δια των εκπροσώπων τους πως το ίδιο πρωί μίλαγαν με τον υπουργό Σκουρλέτη και δεν έκανε καμία νύξη για τέτοια απόφαση… Εκ μέρους της εταιρείας, δια στόματος του Διευθύνοντος Συμβούλου και Αντιπροέδρου κου Μιχάλη Θεοδωρακόπουλου, προαναγγέλθηκε ήδη η προσφυγή σε κάθε ένδικο μέσο για το συγκεκριμένο θέμα.

«Με έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα για την απόφαση του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης να προχωρήσει σε αναστολή των τεχνικών μελετών Σκουριών και τμήματος της Ολυμπιάδος για λόγους, όπως αναφέρει, “παράβασης των όρων των τεχνικών μελετών”. Η Ελληνικός Χρυσός ουδέποτε παρανόμησε και βρίσκεται τώρα σε φάση αξιολόγησης της υπουργικής απόφασης, με την οποία διαφωνούμε και η οποία θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση 5.000 κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής. Σε κάθε περίπτωση όμως η Ελληνικός Χρυσός θα υπερασπισθεί με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει τόσο την πολυετή και πολυδιάστατη προσφορά της στην περιοχή και στους κατοίκους της, όσο και τις δουλειές χιλιάδων ανθρώπων που απασχολούνται σε αυτήν.»