ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΔΑΝΕΙΚΑ ΔΙΧΩΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

image

«Δεν μπορεί να ξεπληρώνεις δανεικά δίχως ανάπτυξη», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. «Οι συνθήκες είναι δύσκολες και πρέπει να προσαρμοστούμε…  πρέπει να ανοίξουμε δρόμους ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν για να βγούμε από την κρίση», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης λέγοντας ότι «ελπίζουμε η συμφωνία να δώσει οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα. Ωστόσο δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι η πολιτική αυτή έχει αγκάθια: επιλογές που δεν θα κάναμε. Γι’ αυτό πρέπει να δημιουργήσουμε αντίρροπα μέτρα για αυτούς που βάλλονται από αυτά. Δεν θα περιοριστούμε στα στενά όρια της συμφωνίας. Θα διαπραγματευόμαστε και μετά το κλείσιμο της συμφωνίας προκειμένου να πετύχουμε βιώσιμο χρονοδιάγραμμα και πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων», είπε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια μίλησε για τους αγρότες και τα μέτρα που προτίθεται να προωθήσει η κυβέρνηση. Σημείωσε, επίσης, πως «σχεδιάζουμε να εκχωρήσουμε πόρους και αρμοδιότητες στις Περιφέρειες, σε ποσοστό άνω του 30%, των πόρων του Προγράμματος, για την ανάπτυξή του» και τόνισε: «Γνώση, κατάρτιση, καινοτομία και δικτύωση οι προτεραιότητες για να πετύχει ο σχεδιασμός. Συγκριτικό μας πλεονέκτημα η πολιτική μας βούληση για σύγκρουση με κατεστημένα συμφέροντα και κατεστημένες νοοτροπίες».

Ένα μόνο σχόλιο… Να υποθέσω πως στα «συμφέροντα και τις  κατεστημένες νοοτροπίες» περιλαμβάνονται και οι σκουριασμένοι, antigold «αγωνιστές»;;

http://www.real.gr/,  5/8/2015