ΟΙ 30 ΕΓΙΝΑΝ 50, 100… ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

gold250815

Συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους μέσα στις στοές εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στο σταμάτημα των εργασιών σε Σκουριές και σε Ολυμπιάδα και ζητώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους. Οι μεταλλωρύχοι συμπληρώνουν δεκαοκτώ ώρες “αυτοεγκλωβισμένοι” στις στοές, με τις στολές εργασίας τους και με τον εξοπλισμό τους.

«Η κεντρική στοά έχει μήκος τρία χιλιόμετρα, σε βάθος πάνω από τριακόσια πενήντα μέτρα, δεν έχει καλό οξυγόνο, υπάρχει πολλή υγρασία, πολλά νερά, αντιλαμβάνεστε ποια είναι η κατάσταση σε αυτό το περιβάλλον» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των υπογειτών των μεταλλείων Κασσάνδρας Χρήστος Ζαφειρούδας.

Χθες, ξεκίνησαν να κατεβαίνουν στις  στοές περίπου τριάντα άτομα, γρήγορα έγιναν πενήντα, αλλά σήμερα ο αριθμός τους έχει αυξηθεί -σχεδόν διπλασιάστηκε- σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Χρήστου Ζαφειρούδα, καθώς και άλλοι συνάδελφοί τους, κατά τη διάρκεια της νύχτας και σήμερα το πρωί, έσπευσαν στο πλευρό τους.

Την ίδια ώρα, στους χώρους δουλειάς, οι περισσότεροι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας υπέγραψαν τα χαρτιά της διαθεσιμότητας.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον κ. Ζαφειρούδα, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα η πλειοψηφία του προσωπικού, με εξαίρεση ένα ολιγάριθμο προσωπικό ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν σε λίγο στην Ολυμπιάδα και για συμπαράσταση προς τους συναδέλφους τους, αλλά και για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

newsit.gr, 25/08/2015