ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΕΣΒΕΥΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

ImageHandler

Για “χτύπημα κάτω από τη ζώνη” και για “ενέργεια που θίγει τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας ως σοβαρό επενδυτικό προορισμό” μιλούν ξεκάθαρα πλέον διπλωματικοί κύκλοι αναφερόμενοι στο μπλοκάρισμα των εργασιών στις Σκουριές.

Ειδικότερα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το newmoney.gr, μεγάλος είναι ο αναβρασμός στην καναδική πρεσβεία της Αθήνας από την απόφαση της κυβέρνησης για καθαρά προεκλογικούς λόγους να λειτουργήσει κατά της καναδικής εταιρείας εξόρυξης χρυσού Ελ Ντοράντο Γκολντ.

Ήδη οι πρεσβευτικές αρχές ζητούν εξηγήσεις για την στάση της ελληνικής κυβέρνησης ενώ πληροφορίες μιλούν ακόμα και για επικείμενο διάβημα προς την ελληνική πλευρά όπου θα ζητείται να ξεκαθαριστεί η στάση του πρωθυπουργού. Πληροφορίες από τον Καναδά αναφέρονται σε «ακατανόητα επιθετική ενέργεια απέναντι σε μια χώρα που έχει έμπρακτα στηρίξει την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια της ύφεσης με επενδύσεις όπως αυτές της Fairfax».

Ενεργή η καναδική πρεσβεία στις προσπάθειες των εταιρειών από τη συγκεκριμένη χώρα να συμμετάσχουν επενδυτικά στην Ελλάδα, εκτιμά πως η νέα πολιτική της κυβέρνησης είναι αντιαναπτυξιακή και τελικά επικίνδυνη, σε μια περίοδο μάλιστα που τα μηνύματα που η Ελλάδα όφειλε να στέλνει θα έπρεπε να είναι προς την κατεύθυνση τόνωσης κι όχι εκδιωγμού των επενδύσεων

ΠΗΓΗ: www.newmoney.gr, του Δημήτρη Μαρκόπουλου, 20/08/2015