ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

aristotelis

Είδαν από το Δήμο Αριστοτέλη πως ανακινείται το θέμα των Σκουριών με τις τελευταίες δηλώσεις Τσίπρα και αποφάσισε να πουν κάτι κι αυτοί… Έτσι, διαβάζουμε στο δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στο site του Δήμου (εδώ), μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Ζητάμε από τον Πρωθυπουργό της χώρας να μην παρασύρεται από την επικοινωνιακή προπαγάνδα της μεταλλευτικής εταιρίας  για τους  χιλιάδες ανέργους που θα χάσουν τις δουλειές τους σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η επένδυση στις Σκουριές […].

Τόσο ως σημερινή Δημοτική Αρχή, όσο και ως συνδυασμός «Κίνημα Ανάπτυξης»,  στο προεκλογικό μας πρόγραμμα έχουμε επισημάνει ότι,  είμαστε με το μέρος όλων των εργαζομένων και υπερασπιζόμαστε, όπως ανέφερε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, το δικαίωμα της εργασίας. Πάγια, όμως, θέση μας είναι ότι είμαστε αντίθετοι στην επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές, γιατί μετατρέπει το σύνολο της περιοχής μας, σε μια απέραντη μεταλλευτική ζώνη βαριάς βιομηχανικής εκμετάλλευσης, η οποία θα επιφέρει μη αναστρέψιμες βλάβες, στο περιβάλλον, τον άνθρωπο αλλά και την οικονομία της περιοχής. Αποδεχόμαστε όμως, την παραδοσιακά υφιστάμενη μεταλλευτική δραστηριότητα με, συνεχείς περιβαλλοντικούς ελέγχους και προτεραιότητα στην αποκατάσταση των πληγέντων περιοχών.

Θεωρούμε, λοιπόν, αναγκαίο να εκφράσουμε την αγωνία μας για το επείγον του θέματος, τη στιγμή που η Εταιρία έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου δημιουργίας τετελεσμένων. Είναι η ώρα να τοποθετηθεί ολοκληρωμένα και με σαφήνεια η Κυβέρνηση ΤΩΡΑ πάνω στο θέμα.».

Το ωραίο είναι πως (επιτέλους!) βρέθηκε κάποιος που αναπαράγει τις αναρτήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου… (αλήθεια)… Και αυτός δεν είναι άλλος –φυσικά–, από τον ιστότοπο της ΕΡΤ… (Δείτε εδώ αν δεν πιστεύετε, στο τέλος της σελίδας…).