ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ…

assets_LARGE_t_420_54112528

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από Πτολεμαΐδα και Κοζάνη  η τοπική οικονομία και αγορά έχει φρακάρει εξαιτίας της στάσης πληρωμών της ΔΕΗ σε εργολάβους και προμηθευτές. Και κανείς δε γνωρίζει αν αυτή η ανωμαλία αποκατασταθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα ή σε βάθος χρόνου, που είναι το πιθανότερο.

Τα… σαΐνια της “εναλλακτικής ανάπτυξης” της οικονομίας και ειδικότερα της “ολιστικής προσέγγισης” τώρα συνειδητοποιούν ότι υπάρχει χαώδης απόσταση ανάμεσα στις ιδέες τους και την πραγματικότητα.

Βέβαια κάποιοι αμετανόητοι συνεχίζουν να πιάνουν στο στόμα τους τα μεταλλεία της ΒΑ Χαλκιδικής και να καγχάζουν με ιδεολογική εμμονή και τυφλό φανατισμό «να κλείσουν εδώ τώρα και δε μας νοιάζει η ύφεση και η λιτότητα»….

Και όλα αυτά χωρίς να λένε την αλήθεια, που δεν είναι άλλη από την ισχυρότατη οικονομική στήριξη και που προσφέρει η αναβίωση της μεταλλευτικής και τα εργοτάξια της στην ευρύτερη περιοχή καθ ‘όλη τη διάρκεια της σοβούσας κρίσης.

Το πόσο κατέχουν όλοι τους από οικονομία, αγορά και περιβάλλον και πως τα στηρίζουν στην πράξη μας το απέδειξαν περίτρανα…

Σαν τη δημιουργική ασάφεια του τζάμπα μάγκα και ξερόλα δεν υπάρχει εντός Ελλάδας, ακόμα. Εκτός Ελλάδας αυτό το “μοντέλο” μας τελείωσε οπουδήποτε αλλού και μια για πάντα…

http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 12/07/2015