Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

04_aksies

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της Ελληνικός Χρυσός δεν είναι όραμα, αλλά η ρεαλιστική εφαρμογή των δεσμεύσεων της προς όλους τους κοινωνικούς της εταίρους με απόλυτη συνέπεια. Είναι η κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική υπευθυνότητα στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης του Δήμου Αριστοτέλη και της ΒΑ Χαλκιδικής.

Η απασχόληση, η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και των παράλληλων δραστηριοτήτων, τα έργα υποδομής και οι δράσεις ανάπτυξης και πολιτισμού είναι μόνο κάποιοι από τους τομείς μέσω των οποίων εκφράζεται η κοινωνική υπευθυνότητα. Σήμερα πάνω από 2.000 άνθρωποι, που κατάγονται και ζουν στην περιοχή, εργάζονται στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, ενώ παράλληλα ανοίγουν νέα επαγγέλματα μέσα από τη στήριξη κλάδων που σχετίζονται με τη μεταλλευτική δραστηριότητα και ωφελούνται από την τόνωση της ρευστότητας στην τοπική οικονομία, στην αγορά και στο εμπόριο.

Οι παράλληλες επενδύσει στο περιβάλλον είναι ένα ενδεικτικό κεφάλαιο της σχέσης αμοιβαίου σεβασμού που οικοδομείται με τους πολίτες. Με περιβαλλοντικά απόλυτα συμβατές μεθόδους εξόρυξης και κατεργασίας μεταλλευμάτων, με πρωτοποριακή τεχνολογία, με τον εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων και μεταλλείων, με πρόγραμμα αναδάσωσης και αποκατάστασης τοπίου.

Η Ελληνικός Χρυσός είναι ίσως η μοναδική ελληνική ιδιωτική εταιρεία που συνεργάζεται με συναφείς με το αντικείμενό της σχολές και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Μέσω αυτής της μακρόχρονης συνεργασίας, αλλά και της δυνατότητας Πρακτικής Άσκησης νέων μηχανικών και της Θερινής Απασχόλησης σπουδαστών από την περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη, προάγεται η ακαδημαϊκή έρευνα στο ευρύτερο μεταλλευτικό πεδίο και επιτυγχάνεται η εξοικείωση των φοιτητών με ένα υψηλών απαιτήσεων ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον. Δημιουργείται, έτσι, μια πηγή νέων, πλήρως καταρτισμένων Ελλήνων μηχανικών. Τέλος, η εικόνα της περιοχής όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται βελτιώνεται με έργα υποδομής, στα οποία επενδύονται έως και 3 εκατ. ευρώ ετησίως.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ_ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ, του Κώστα Γεωργαντζή, 07/06/2015