ΩΧ! ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΙ…

 

lafazanis1-thumb-large

Επιμένει στα επιχειρήματά του ο ΥΠΑΠΕΝ Λαφαζάνης και τα επανέλαβε για ακόμη μια φορά ενώπιον των «Επιτροπών Αγώνα», τις οποίες δέχθηκε την Τετάρτη, μετά την θλιβερή παρουσία του «κινήματος» στην Αθήνα… Από αυτά που διαβάζουμε στην σημερινή ΑΥΓΗ, συνάγεται πως όλα τα περί συζητήσεων στο ίδιο τραπέζι και περί εξεύρεσης λύσης είναι φούμαρα… Οι αποφάσεις από τη μεριά του ΥΠΑΠΕΝ είναι ειλημμένες και θα προσπαθήσουν να κλείσουν την επένδυση με την μέθοδο της καθυστέρησης… Να δείτε που θα ζητήσουν και καινούργια Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ! (δηλαδή άλλα 2-3 χρόνια καθυστέρηση, λες και δεν υπάρχει η έννοια της συνέχειας του κράτους, αλλά κάθε φορά που αλλάζει κυβέρνηση ή ο υπουργός, θα συντάσσεται από την αρχή καινούργια ΜΠΕ, διότι η προηγούμενη ήταν της… «προηγούμενης» κυβέρνησης…). Διαβάστε και την ΑΥΓΗ να καταλάβετε τι εννοώ:

«Τη Χαλκιδική θα επισκεφθεί σύντομα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Λαφαζάνης, όχι μόνο για να δει από κοντά τις επιπτώσεις από τις δραστηριότητες των χρυσοθήρων, αλλά και να εγκαινιάσει τον διάλογο για την εκπόνηση σχεδίου ουσιαστικής παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής, με την ανάδειξη όχι μόνο του τουρισμού, αλλά και όλων των αναπτυξιακών της δυνατοτήτων, όπως ανακοίνωσε κατά τη συνάντησή του το βράδυ της Τετάρτης με αντιπροσωπεία των Επιτροπών Αγώνα κατά των εξορύξεων χρυσού και στη συνέχεια με τον δήμαρχο Βόλβης και τον πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη.

Τόσο οι Επιτροπές Αγώνα όσο και οι δήμαρχοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την απόπειρα της Ελληνικός Χρυσός να δημιουργήσει τετελεσμένα στις Σκουριές, στηριγμένη σε αποφάσεις αδειοδότησης, αμφιβόλου νομιμότητας, των προηγούμενων κυβερνήσεων. Προηγουμένως με τεκμηριωμένα στοιχεία αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην υγεία των κατοίκων αλλά και στις αναπτυξιακές και παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής, στη συνέχιση των εργασιών και την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων εξόρυξης και επεξεργασίας. Από την πλευρά του ο Π. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι το υπουργείο εξετάζει το θέμα των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Για τον λόγο αυτόν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε μια σειρά από ενέργειες, όπως η ανάκληση της Αρχιτεκτονικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Μελέτης της Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών, η αναστολή της αποψίλωσης δάσους 300 στρεμμάτων και η επιστροφή των τεχνικών μελετών για τις Μονάδες Μεταλλουργίας και Εμπλουτισμού στο Μαντέμ Λάκκο, στις οποίες διαπιστώθηκε πλήθος παραλείψεων και κενών. Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ επανέλαβε πως η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά δεν έχουν καμία αντιδικία με τους εργαζόμενους στα μεταλλεία, τους οποίους έχει επανειλημμένα διαβεβαιώσει ότι θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους. Η αντίθεση της κυβέρνησης, συμπλήρωσε, είναι με τις αυθαιρεσίες της Eldorado Gold, που είχε συνηθίσει να δρα ανεξέλεγκτα και να λειτουργεί ως κράτος εν κράτει, ενώ τώρα επιχειρεί να αξιοποιήσει τους εργαζόμενους για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της.»

ΑΥΓΗ, 5/06/2014