ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΜΑΡΑ: «ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΘΕΣΜΙΚΟ ΤΡΟΠΟ»

samaras_56

Στήριξη στους εργαζόμενους στα μεταλλεία Χαλκιδικής έδωσε στη χθεσινή συνάντηση μαζί τους στο Νέο Μαρμαρά ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων στα μεταλλεία και τόνισε ότι θα στηρίξει την επένδυση εξόρυξης χρυσού με κάθε θεσμικό τρόπο, μέσα στο Κοινοβούλιο. Η συνάντηση δεν έγινε στο κεντρικό συγκρότημα του «Πόρτο Καρράς», αλλά στη Βίλα Γαλήνη, ενώ παρών ήταν και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες (η συνάντηση ήταν κλειστή), επί μία ώρα οι μεταλλωρύχοι εξέθεταν στον πρόεδρο της ΝΔ τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και το φόβο τους μήπως η επένδυση σταματήσει και μείνουν στο… δρόμο.

Ο κ. Σαμαράς απέφυγε τις δηλώσεις, ενώ οι εκπρόσωποι των μεταλλωρύχων και των άλλων εργαζόμενων στα μεταλλεία είπαν ότι η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των συναντήσεων που κάνουν για να ενημερώσουν όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα.

«Ακόμη δεν έχουμε επίσημη δήλωση που να εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία των μεταλλείων για να μπορέσει να ηρεμήσει και ο κόσμος. Ο πρώην πρωθυπουργός μας είπε ότι θα προσπαθήσει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει και ταλαιπωρεί χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων», τόνισαν.

Πάντως, ο κ. Σαμαράς από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε στη συνάντηση, περιορίστηκε όμως να πει: «Είχα μια συνάντηση με τους εργαζόμενους στα μεταλλεία. Με ανθρώπους που αγωνίζονται για δουλειά, επενδύσεις και ασφάλεια στην οικογένειά τους».

[ΠΗΓΗ: Voria.gr, 07/05/2015]