SOMO: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΚΗΜΑ- ΟΥΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ!

IMG_1660

Πήγαμε για να μας αποκαλύψουν την απάτη του αιώνα και φύγαμε μετά από 3 ώρες σκληρής και αδυσώπητης ακρόασης γυρεύοντας κάποιος να μας δώσει επίδομα για βαρέα-ανθυγιεινά!  Λίγο περισσότεροι από 50 νοματαίοι είμασταν όλοι κι όλοι, χωρίς κανάλια και με τάχαμου δημοσιογράφους γάμα κατηγορίας…

Η συνέντευξη τύπου της SOMO στο αμφιθέατρο του 984 στο Γκάζι δεν ήταν μονάχα απογοητευτική, ήταν ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗ!  Όχι μονάχα δεν μας έδειξαν την παρανομία, αλλά μας μίλησαν για οικονομικά μεγέθη που ουδόλως αφορούν την Ελλάδα, αλλά την Ολλανδία και την διαμόρφωση του Ευρωπαϊκού φορολογικού συστήματος.

Ακούστε απάντηση στην ερώτηση αν υπάρχει ποινικό αδίκημα: «Η φοροδιαφυγή είναι αδίκημα σε όλα τα κράτη. Στην περίπτωσή μας είναι πολύπλοκο… αν βρεθεί και αναλυθεί ο μηχανισμός που τους επιτρέπει να φοροδιαφεύγουν και αυτός παραβιάζει την φορολογική νομοθεσία, τότε και μόνον τότε θα μπορούσε να στηριχθεί κατηγορία! Πρέπει τα κράτη να ευαισθητοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, να υπάρξει πολιτική βούληση, να γίνουν έρευνες και να αλλάξει η ευρωπαϊκή νομοθεσία ποινικοποιώντας τέτοιες συναλλαγές….» ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?

Και πόσα κερδίζει ο Ολλανδία και ο Γερούν Ντάισενμπλουμ με την διατήρηση του «φορολογικού του παραδείσου»;  ΤΡΙΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ!

ΣΥΓΝΩΜΗ αλλά σας φταίει η Eldorado Gold και ήρθατε στην Ελλάδα για να μας το πείτε; Εσείς που επιδοτείστε από την Ολλανδική κυβέρνηση και τον Ολλανδικό φορολογικό παράδεισο?

Και συνοψίζουμε:

Δεν υπάρχει καμία παρανομία όσον αφορά τα λογιστικά και τις συναλλαγές της Eldorado Gold.

Η Ελλάδα  και η κυβέρνησή της δεν μπορεί να κάνει τίποτε απολύτως για τους φορολογικούς παράδεισους, είναι ζήτημα  του Ολλανδικού και Ευρωπαϊκού φορολογικού συστήματος.

Η SOMO δεν αναφέρθηκε σε καμία οικολογική η άλλη προέκταση του ζητήματος, όπως φαινόταν από τον τίτλο της συνέντευξης τύπου.

Τα παρατηρητήρια και τα ιδρύματα  των αντίχρυσων εκμεταλλεύτηκαν την έρευνα της SOMO για να προβάλλουν τις θέσεις τους ποικιλοτρόπως.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ λοιπόν αυτά που είδαμε και άκουσαμε σήμερα… ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ.