ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΒΙΑ

Στρατώνι Τώρα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Οι εργαζόμενοι, κάτοικοι Χαλκιδικής παραμένουμε στο μπλόκο Στρατωνίου, συνεχίζωντας την διαμαρτυρία ενάντια στην βία, την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό που δεχόμαστε μέσα στα χωριά μας.

Όσον αφορά την συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα μας:

1. Αύριο και μεθάυριο, Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη, στήνουμε μπλόκα στο Γομάτι και το     Στρατώνι
2. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, με την μαζική κάθοδό μας, στην Αθήνα στις 16 του Απρίλη

Η ανακοίνωση των εργαζόμενων, για τα τελευταία γεγονότα:

………………………………………………………………………………………….

Χαλκιδική, 06 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση προς Ιγγλέζη, Μίχο και Κυβέρνηση: «Απαιτούμε να σταματήσετε ΣΗΜΕΡΑ την βία και την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Μετά την ωμή βία, τις απρόκλητες επιθέσεις με σφεντόνες, μπουλόνια, πέτρες και φωτοβολίδες μέσα στο μέτωπο του δικού μας αγώνα, και την ανεξέλεγκτη ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ που ζήσαμε για άλλη μια φορά μέσα στους δρόμους της Ιερισσού, υπό το βλέμμα ΟΛΩΝ, μετά τους εκβιασμούς, τους τραμπουκισμούς, ΤΟΝ εκφοβισμο, την βία και την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ από ξενόφερτους και μεταφερόμενους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ με ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ, όπως όλοι είδατε στο βίντεο – ντοκουμέντο:

Καταδικάζουμε:

1. Την Κατερίνα Ιγγλέζη που επέλεξε χθες το μέτωπο των ξενόφερτων κουκουλοφόρων. Επέλεξε να είναι με αυτούς που ήρθαν στα βουνά μας με βαρύ οπλισμό έτοιμοι για στημένα επεισόδια για να ασκήσουν βία σε απλούς πολίτες και εργαζόμενους. Την Χαλκιδικιώτισσα βουλευτή που επέλεξε να στραφεί εναντίον των κατοίκων που κανονικά θα έπρεπε να υπερασπίζεται. Και την Αριστερή βουλευτή που αποφάσισε να τα βάλει ΑΝΟΙΧΤΑ και απροκάλυπτα με εργάτες και κατοίκους.

2. Την προσπάθεια κάποιων να στήσουν ένα σκηνικό ΒΙΑΣ Και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στα χωριά μας. Και να παρουσιάσουν τους οπλισμένους δολοφόνους ως ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ Χαλκιδικής, μιλώντας για μεταλλωρύχους εναντίον κατοίκων. Στην πραγματικότητα ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ.

3. Την αδιαφορία και την ολιγωρία όλων των αρμόδιων, που άφησαν την κατάσταση να γίνει ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.

Και ρωτάμε:

Κυρία Ιγγλέζη είστε ή δεν είστε βουλευτής για όλους τους Έλληνες και όλους τους Χαλκιδικιώτες; Είστε ή δεν είστε υπεύθυνη να μας προστατέψετε; ΕΙΔΙΚΑ ως κυβερνητική βουλευτής και Χαλκιδικιώτισσα, από την ωμή βία, μπροστά στα σπίτια μας; Είστε ή δεν είστε υποχρεωμένη να πραστατέψετε τους Χαλκιδικιώτες, τους πολίτες και τα χωριά μας; Αδιαφορούμε για τις ανίερες συμμαχίες που κάνατε για να παραμείνετε βουλευτής.

Αν δεν είστε ικανή να γίνετε ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΟΛΩΝ, ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ.

Κύριε Μίχο, που είστε κρυμμένος; Τι κάνατε για τις χθεσινές επιθέσεις δολοφόνων στους δημότες σας; Τι κάνατε για την τρομοκρατία, τις διορίες και τις επιθέσεις στα χωριά μας; Πως θα φέρετε την ηρεμία και την ενότητα, ΕΞΟΝΤΩΝΤΑΣ τους εργαζόμενους;

Αν δεν μπορείτε να γίνετε Δήμαρχος ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, είστε ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ σας. 

Αρμόδιοι Υπουργοί και Βουλευτές, είστε Κυβέρνηση για όλους τους Έλληνες ή αποφασίσατε να λειτουργείτε επιλεκτικά, με ειδική μεταχείριση για τους αρεστούς σε εσάς και να ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΗ ΑΡΕΣΤΟΥΣ σε εσάς ως πολίτες Β΄ κατηγορίας;

ΕΜΕΙΣ σίγουρα δεν ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΟΥΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ.  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ.

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ. ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ. ΣΤΙΣ 16 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας

Τα video  στα οποία γίνεται αναφορά είναι τα εξής:

Το πρώτο από τα επεισόδια: https://www.youtube.com/watch?v=Ax9jaf_34Co&feature=youtu.be

Το video που τεκμηριώνει πώς ξεκίνησε η βία και από ποια πλευρά: https://www.youtube.com/watch?v=Ax9jaf_34Co

Το video με τα επεισόδια μεταξύ εργαζόμενων – Αστυνομίας στον Άγιο Ελευθέριο: https://www.youtube.com/watch?v=QYATiKU_EMA&feature=youtu.be