ΜΙΧ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΑΝ Η ΑΔΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟΓΡΑΦΤΕΙ ΧΘΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΥΝ 500 ΑΝΘΡΩΠΟΙ»

ergostasio-emploutismou-skouries

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος έδωσε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό “ALPHA 98.9” και το δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο. Ο κ. Θεοδωρακόπουλος στη 40λεπτη συνέντευξη είπε όλα αυτά που αγνοούν όσοι μιλούν για τις Σκουριές, χωρίς πραγματικά να ξέρουν τι σημαίνουν, που βρίσκονται και τι παραγωγικό έργο γίνεται σ’ αυτή την περιοχή χάρη στην αναβίωση της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Θεοδωρακόπουλου ήταν τα εξής:

  • «11 χωριά αναπτύσσονται περιφερειακά λόγω των μεταλλείων, έχουν αναπτυχθεί εστιατόρια, μαγαζιά […] Αν η άδεια δόμησης είχε υπογραφεί χτες, σήμερα στην περιοχή θα δούλευαν συν 500 άνθρωποι»
  • « Δεν υπάρχει η παραμικρή ρυπογόνος εκπομπή (στις Σκουριές).. Εμείς που ζούμε εκεί δεν θα υπογράφαμε αν υπήρχε η παραμικρή ρυπογόνα εκπομπή»,
  • «Η ιστορία του κυανίου είναι μία ιστορία που έχει δημιουργηθεί χωρίς να υπάρχει. Κάναμε μία μελέτη, χωρίς κυάνιο. Είχαμε την τύχη στην περιοχή να υπάρχει χαλκός. Οι Σκουριές είναι μεταλλείο χαλκού. Χωρίς χαλκό, δεν γίνεται. Ο χαλκός στις Σκουριές μας επιτρέπει να παράξουμε χαλκό και ως παραπροϊόν χρυσό. Ο χαλκός δεν καίγεται. Το αρσενικό που υπάρχει στο συμπύκνωμα του χρυσού από την Ολυμπιάδα (ορυχείο της περιοχής), μετατρέπεται, με μία πατέντα, που διδαχτήκαμε στο Μετσόβιο σε αδρανή ουσία. Σε επτά χρόνια από σήμερα τα μεταλλεία μας αρχίσουν να παράγουν χρυσό. Τώρα παράγουν συμπύκνωμα μολύβδου».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ, αξίζει τον κόπο….

ΠΗΓΗ: politesaristoteli.blogspot