Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΣΙΡΩΝΗ

ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ØÇÖÏÄÅËÔÉÏÕ ÔÙÍ ÏÉÊÏËÏÃÙÍ ÐÑÁÓÉÍÙÍ ÃÉÁ ÔÉÓ ÅÐÅÑ×ÏÌÅÍÅÓ ÅÕÑÙÅÊËÏÃÅÓ (EUROKINISSI/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÆÙÍÔÁÍÏÓ)

Το γραφείο του Γ. Τσιρώνη εξέδωσε την εξής ανακοίνωση σχετικά με τις άδειες υλοτόμησης στην περιοχή Καρατζά Χαλκιδικής:

«Η υλοτόμηση και αποψίλωση της περιοχής Καρατζά αφορά μια έκταση 300 στρεμμάτων για μελλοντική εναπόθεση παραπροϊόντων εξόρυξης στις Σκουριές Χαλκιδικής. Το Υπουργείο Παραγωγικής ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πάντα ευαίσθητο σε θέματα περιβάλλοντος, ζήτησε από το αρμόδιο δασαρχείο τον πλήρη φάκελο για τα πρωτόκολλα υλοτόμησης, προκειμένου να διενεργηθούν οι αναγκαίοι έλεγχοι. Ζήτησε επίσης να μην επιτραπεί καμία υλοτομική εργασία μέχρι την ολοκλήρωση του ελέγχου.

Από τον έλεγχο που ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι, προέκυψε η νομιμότητα των μέχρι σήμερα πρωτόκολλων. Κατόπιν αυτού θα εφαρμοστεί ο νόμος. Κάθε άλλη πληροφορία που έχει δει το φως της δημοσιότητας, δεν αντιστοιχεί σε ενέργειες του Υπουργείου μας».

Προσέξατε την τελευταία πρόταση; Τι φοβάστε κε Τσιρώνη; Τους antigold ή την εσωκομματική αντιπολίτευση; Πάντως η σημερινή ΑΥΓΗ, πιστή στην σκληρή γραμμή της, ασκεί την απαραίτητη κριτική:

«[…] δεν θα είναι επίθεση της ‘Αυγής’ προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη μια παράγραφος που θα λέει πως “δεν είναι δυνατόν, υπουργέ μου, να ταράζεις στη νομιμότητα την Ελληνικός Χρυσός και επικαλούμενος τη νομιμότητα των πρωτοκόλλων να ανάβεις, εσύ ο πράσινος, το πράσινο φως για την υλοτόμηση 300 στρεμμάτων στον Καρατζά της Χαλκιδικής”» .

Ω, ρε γλέντια…