ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: «ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΡΩΝΗ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ»

_DSC0042

Στην 24ωρη απεργία που πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στην Ελληνικός Χρυσός, έκλεισαν συμβολικά το δρόμο στη διασταύρωση Χοντρό Δέντρο. «Κλείσαμε το δρόμο συμβολικά, εμείς δε μάθαμε να ενοχλούμε τους συμπολίτες μας», λέει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Υπαλλήλων Αγία Βαρβάρα , Γιώργος Χατζής. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα μεταλλεία, η απεργία και η πορεία διαμαρτυρίας τους απευθύνονται στην κυβέρνηση και στον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΑΠΕ), Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος «αποφάσισε να μας βγάλει από το πρόγραμμά του επισκεπτόμενος την Βόρεια Ελλάδα, να υλοποιήσει την δέσμευσή του προς εμάς και να ενημερωθεί επιτέλους και από εμάς για το έργο μας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωσή τους. Οι εργαζόμενοι μαζί με τις οικογένειές τους διαμαρτύρονται, διότι όπως λένε «τις τελευταίες 7 μέρες το πρωί έχουμε δουλειά και το βράδυ την χάνουμε. Στην Αθήνα και ενώπιον μας, η δουλειά μας νομιμοποιείται και όταν επιστρέφουμε στην Χαλκιδική, η δουλειά μας αμφισβητείται». Και συμπληρώνουν ότι μέσα σε 7 μέρες πήρανε 7 διαφορετικές απαντήσεις, και η κάθε απάντηση ακυρώθηκε από την επόμενη. Οι μεταλλωρύχοι δηλώνουν έτοιμοι να κορυφώσουν τον αγώνα τους για να προστατέψουν με κάθε τρόπο την ανάπτυξη της περιοχής τους, τη νόμιμη εργασία τους και το μέλλον του τόπου τους.

Οι 1.986 εργαζόμενοι στα μεταλλεία Χαλκιδικής δηλώνουν κατηγορηματικά από το μέτωπο του αγώνα ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν τέτοια μεταχείριση για την κοινωνία της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής. «Μας κοροϊδεύουν και μας εμπαίζουν», αναφέρει ο κ. Χατζής, και συνεχίζει: «Μετά τους ελέγχους που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νομιμότητα και μας επέτρεψαν να πάμε στις δουλειές μας, και τώρα η υπόθεση εκκρεμοδικεί».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Χατζής, αυτό που τονίζει είναι, ότι η κυβέρνηση ψάχνει να βρει τρόπους να διώξει την επένδυση από τη χώρα. «Είμαστε η μόνη και η μεγαλύτερη παραγωγική επένδυση στη χώρα και αυτοί ψάχνουν τρόπους ώστε να φύγουν οι επενδυτές», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζής.

ΠΗΓΗ: ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, 21/03/2015