Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΧΩΜΑΤΩΝ…

dust

Υπάρχει μια κλιμακούμενη ενορχήστρωση με πρώτα βιολιά τον Αγγελόγλου, το Παρατηρητήριο, τον Σάκη Αποστολάκη, και τον φιλικά προσκείμενο στον antigold «αγώνα» τύπο (ΧΩΝΙ, Δημοκρατία, Ελευθεροτυπία). Στην ορχήστρα συμμετέχουν ως ευκαιριακοί σολίστ ο Βαξεβάνης, ο Ομότιμος, ο Αρίκας, η ΜΚΟ SOMO, η Νίκη Άστον και άλλοι βιρτουόζοι… Την ενορχήστρωση βέβαια, αν και δεν φαίνεται, την έχει αναλάβει ο Πάπας του antigold αγώνα, Τόλης.

Προσέξτε τα γεγονότα! Την ίδια εβδομάδα έγιναν τα εξής: αίτηση στο Δήμο από 311 «πολίτες» για έκτακτη σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου, προσφυγή στο ΣτΕ από τον Αγγελόγλου για την έγκριση κατασκευής των φραγμάτων τελμάτων, δημόσια καταγγελία από το Παρατηρητήριο για τον τρεμολίτη, κινδυνολογικό άρθρο στο Hot Doc τύπου «πεθαίνουμε από αμίαντο», μπαράζ antigold άρθρων στην Ελευθεροτυπία από Σάκη Αποστολάκη, εμφάνιση «νέου σκανδάλου» με την υποτιθέμενη φορολόγηση κερδών της εταιρείας στα Μπαρμπάντος(!), εμφάνιση του antigolg Ιησού Χριστού στο κυριακάτικο ΧΩΝΙ , κρεσέντο της Κυριακάτικης Δημοκρατίας για το επενδυτικό σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός… ξεχάσαμε τίποτα; Α, ναι… Και guest star εμφάνιση της Νίκης Άστον από Καναδά, σε βίντεο στο διαδίκτυο κατά των φραγμάτων τελμάτων. Α… και εντελώς τυχαία, είχαμε και επεισόδια με οξύ σε αυτοκίνητα εργαζομένων στα μεταλλεία…

Τι θέλουν με όλα αυτά; Θέλουν στην επερχόμενη ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την αίτηση των 311 «ενεργών πολιτών που μέσα στη διάνοιά τους έχουν μόνο τον νόμο» σχετικά με την επένδυση, να εκμαιεύσουν μια απόφαση δημοτικού συμβουλίου που να λέει επίσημα πως ο δήμος είναι κατά της επένδυσης και της επέκτασης της εξορυκτικής δραστηριότητας, για να την πάρουν και να την χρησιμοποιήσουν σαν σημαία με το επιχείρημα: «Είδατε; Τα λέγαμε εμείς! Ο δήμος (δηλαδή ο λαός, οι πολίτες), είναι κατά της επένδυσης, δεν θέλει μεταλλεία εδώ…». Αυτό όπως καταλαβαίνετε θα είναι ολέθριο λάθος της δημοτικής αρχής και θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου, με την έννοια πως στη συνέχεια, μια χούφτα άνθρωποι (τους ξέρετε και ονομαστικά), με την κάλυψη πως ενεργούν εν’ ονόματι του δήμου και του συνόλου των πολιτών, θα πάρουν πάνω τους το θέμα ως «δικαιωμένοι από το λαό» και θα ξεσαλώσουν. Δεν νομίζω να θέλει κανείς μας να επιστρέψουμε σε εποχές 2009-2011… (Αν και ξέρω κάποιους που πολύ θα το ήθελαν…).