ΟΡΚΟΜΩΣΙΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ!

cebfcf81cebacf89cebccebfcf83ceafceb1-ceb4cebfcf8dcf81cebfcf85-1

Βούιξε χθες το στερέωμα των ΜΜΕ από τα ρεπορτάζ των δημοσιογραφίσκων: «Με πολιτικό όρκο ορκίστηκε ο τάδε Δήμαρχος και ο δείνα σύμβουλος…». «Με πολιτικό όρκο η Δούρου…»…

Το έχουμε ξαναπεί, αν κάποιος δεν ξέρει τη δουλειά που κάνει είναι επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο. Κανείς από τους αστοιχείωτους αυτοαποκαλούμενους «δημοσιογράφους» δεν γνωρίζει προφανώς ότι η ορκωμοσία των Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών διέπεται από το νόμο 3852/2010, το λεγόμενο νόμο Καλλικράτη. Και αν ξεφυλλίσουμε το οικείο ΦΕΚ 87Α’ 7/6/2010, και κοιτάξουμε τα άρθρα του νόμου που αφορούν την ορκωμοσία, συγκεκριμένα το 52 για τις δημοτικές και το 154 για τις περιφερειακές εκλογές, θα διαπιστώσουμε –ώ, τι έκπληξη–, πως ο όρκος δημάρχων, συμβούλων, περιφερειαρχών και λοιπών, είναι αφενός κοινός για όλους, και αφετέρου δεν αναφέρει πουθενά κανέναν θεό. Δείτε και μόνοι σας εδώ:

««Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντα μου»

Αυτό, απλά… Αλλά οι άσχετοι προφανώς το μπερδεύουν με τον όρκο των βουλευτών. Αν Κοιτάξουμε το Σύνταγμα, Μέρος Τρίτο- Oργάνωση και λειτουργίες της Πολιτείας, Τμήμα Γ΄ – Bουλή, Κεφάλαιο Τρίτο- Kαθήκοντα και δικαιώματα των βουλευτών, ‘Αρθρο 59 – Όρκος, βλέπουμε πως οι βουλευτές πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους δίνουν στο Bουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο:

«Oρκίζομαι στο όνομα τους Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Υπάρχει δε και ειδική μνεία, «Aλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι βουλευτές δίνουν τον ίδιο όρκο σύμφωνα με τον τύπο της δικής τους θρησκείας ή του δικού τους δόγματος».

Επομένως καμιά επανάσταση δεν έκανε η Δούρου και οι άλλοι «ετερόδοξοι», και άδικα παραληρούσαν τριγύρω οι παρατρεχάμενοι και οι γλύφτες του κόμματος… Εξάλλου μην ξεχνάτε ποιός Υπουργός Εσωτερικών ήταν ο αρχιτέκτονας  του Καλλικράτη… Γιάννης Ραγκούσης…