Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ…

imgres

Ο Χρήστος Πάχτας στο περιθώριο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17/02, και απαντώντας στις ερωτήσεις των 25 ανέργων γεωτρυπανιστών, που παρευρέθησαν στη συνεδρίαση για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους όσον αφορά το επαγγελματικό τους μέλλον, περιέγραψε τα δυο σενάρια που, κατά τη γνώμη του, είναι τα πιθανότερα για την επόμενη μέρα των εκλογών.

Κάθε σενάριο εξαρτάται άμεσα από πια παράταξη θα επικρατήσει στις δημοτικές εκλογές.

Αν επικρατήσει το αντιμεταλλευτικό μέτωπο θεωρεί σίγουρο ότι οι αντιδράσεις και η πίεση για την εξορυκτική δραστηριότητα θα είναι τόσο έντονη από εξωγενείς παράγοντες (οικολογούντες, αντιπολιτευτικά και αντιεξουσιαστικά κόμματα κ.λπ.), που θα ενθαρρυνθούν από τη «νίκη τους», ώστε ο επενδυτής θα αναγκαστεί να αποχωρήσει. Αυτό, θα έχει άλλες επιπτώσεις αφού ξαφνικά κάποιες χιλιάδες άτομα θα βρεθούν χωρίς δουλειά και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις αντιδράσεις ανθρώπων που χάνουν το μεροκάματο και βλέπουν τη ζωή τους να καταρρέει από τη μια στιγμή στην άλλη…

Αν επικρατήσει η σημερινή δημοτική αρχή η οποία είναι υπέρ της επένδυσης, η ζωή θα συνεχιστεί ως έχει και κάποιοι θα δουν τους υπερβολικούς τους φόβους περί καρκίνου, σκόνης, εξαφάνισης του νερού κ.λπ., να εξανεμίζονται. Εξάλλου, όπως τόνισε ο κ. Πάχτας οι προσεχείς εκλογές του Μαΐου θα είναι οι τελευταίες που θα έχουν θέμα την επένδυση, καθώς όλες οι φοβίες και οι αιτιάσεις που έχουν καλλιεργήσει οι πολέμιοι της μεταλλευτικής αναμένεται να απαντηθούν μέσα στην προσεχή 5ετία, που χρονικά θα συμπίπτει με την ολοκλήρωση της θητείας της νέας δημοτικής αρχής. Δείτε το βίντεο από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με το επίμαχο απόσπασμα εδώ.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/]