ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΗΣ “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ”

MADEm

Μετά τους κατοίκους του Στρατωνίου ήρθε και η σειρά κατοίκων του Παλαιοχωρίου να δούν με τα μάτια τους το επενδυτικό έργο που εξελίσσεται σε Σκουριές, Ολυμπιάδα και Μάντεμ Λάκκο. Δείτε και το ενδιαφέρον βίντεο με σκηνές από την επίσκεψη και τις μαρτυρίες των Παλαιοχωριτών ΕΔΩ.

Την ενημερωτική ξενάγηση των 50 κατοίκων του Παλαιοχωρίου ανέλαβε ο Γενικός Διευθυντής των “Μεταλλείων Κασσάνδρας” Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος έχοντας στο πλευρό του τον υπεύθυνο επικοινωνίας της “Ελληνικός Χρυσός” Κώστα Γεωργαντζή και άλλα στελέχη του τμήματος επικοινωνίας της εταιρείας.

madem 2

Η πρώτη επίσκεψη έγινε στις Σκουριές. Εκεί οι κάτοικοι είδαν από κοντά αλλα και ενημερώθηκαν για την εξέλιξη των εργασιών που αφορούν την κατασκευή της υπόγειας στοάς του μεταλλείου. Μετά τις Σκουριές, σειρά είχε η επίσκεψη στο ανακαινισμένο και υπερσύγχρονο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Ολυμπιάδας, ενώ η περιήγηση τους κατέληξε στον Κοκκινόλακα, όπου κατασκευάζεται η κεντρική υπόγεια στοά προσπέλασης Μάντεμ Λάκκου-Ολυμπιάδας μήκους 8,5 χιλιομέτρων, όπου στην παρούσα φάση έχει φτάσει στα 1.700 μέτρα αλλά και ο νέος χώρος απόθεσης αποβλήτων.

Στην ξενάγηση έλαβαν μέρος και αρκετοί συνταξιούχοι μεταλλωρύχοι με τις συζύγους τους, οι οποίοι αφενός μεν συγκινήθηκαν θυμούμενοι τα νιάτα τους και αφετέρου δε έμειναν έκπληκτοι από την τεράστια διαφορά που υπάρχει σήμερα σε σχέση με το χθές, σ’ ότι αφορά τον τρόπο κατασκευής τεχνικών έργων και τις συνθήκες εργασίας των νέων μεταλλωρύχων .

madem 3

Και πως να μη συμβει αυτό, όταν στην εποχή τους αναγκάζονταν να μπαίνουν και σκυμμένοι πολλές φορές στις στοές για να εργαστούν, ενώ στις μέρες μας π.χ.η στοά που φτιάχνεται στο Μάντεμ Λάκκο έχει διαστάσεις 7Χ7.

Οι επισκέψεις Μαδεμοχωριτών στα μεταλλευτικά εργοτάξια θα συνεχιστούν και μέσα στις προσεχείς εβδομάδες.