Ο ΧΡΥΣΟΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!

 

lores

Μια έρευνα από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ επιβεβαιώνει την θεωρία ότι οι μετεωρίτες δεν μετέφεραν στην Γη μόνο τα δομικά υλικά της ζωής (όπως πιστεύει μια μερίδα επιστημόνων) αλλά έφεραν μαζί τους και πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός και η πλατίνα. Σύμφωνα με την θεωρία αμέσως μετά την δημιουργία της Γης μια βροχή μετεωριτών μπόλιασε τον πλανήτη με πολύτιμα μέταλλα. Ας δούμε πως έγινε αυτό:

Κατά την διαδικασία μορφοποίησης και στερεοποίησης του πλανήτη μας λιωμένος σίδηρος βυθίστηκε στο υπέδαφος καταλήγοντας στο κέντρο του δημιουργώντας τελικά τον πυρήνα του. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο λιωμένος σίδηρος συμπαρέσυρε μαζί του όλα τα πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός και έτσι στα ανώτερα στρώματα όπως ο μανδύας και ο φλοιός δεν θα έπρεπε να υπάρχει παρουσία τους. Έτσι αναπτύχθηκε η θεωρία ότι όπως συνέβη με διάφορα στοιχεία έτσι και ο χρυσός μαζί με άλλα πολύτιμα μέταλλα έφτασαν στην Γη με μετεωρίτες. Η γέννηση της Γης τοποθετείται πριν από περίπου 4,5 δις έτη και η διαδικασία μορφοποίησης και στερεοποίηση της εκτιμάται ότι διήρκεσε περίπου 500 εκατομμύρια έτη. Σύμφωνα με την θεωρία αυτή αμέσως μετά τη στερεοποίηση της η Γη βομβαρδίστηκε από μετεωρίτες που έπεφταν μαζικά στον πλανήτη και περιείχαν ανάμεσα στα άλλα και πολύτιμα μέταλλα τα οποία δημιουργήθηκαν κατά τη διαδικασία σχηματισμού του ηλιακού μας συστήματος.

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές ανέλυσαν δείγματα από πετρώματα της Γροιλανδίας τα οποία υπολογίζεται ότι αναδύθηκαν στην επιφάνεια της Γης πριν από 3,8 δισ. έτη. Η ανάλυση των πετρωμάτων οδήγησε τους ερευνητές σε δύο εντυπωσιακά συμπεράσματα. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι με βάση τα ευρήματα τους αποδεικνύεται το γεγονός του βομβαρδισμού της Γης από μετεωρίτες το συγκεκριμένο χρονικό σημείο (δηλαδή αμέσως μόλις στερεοποιήθηκε) και η έλευση μαζί τους διαφόρων μετάλλων ανάμεσα στα οποία και πολύτιμα μέταλλα.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι στον πυρήνα της Γης υπάρχουν τεράστια αποθέματα πολύτιμων μετάλλων.

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑ Science, 8-9-2011]