ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Την τελευταία θέση, μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών, καταλαμβάνει η Ελλάδα στον δείκτη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη.

Στην έκθεση εξετάζονται συνολικά 103 οικονομίες οι οποίες κατατάσσονται σε δύο ομάδες: ανεπτυγμένες και αναδυόμενες. Στην πρώτη κατηγορία η Νορβηγία φιγουράρει στην κορυφή, με συνολική βαθμολογία 6,08, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν  Ισλανδία (6,07), Λουξεμβούργο (6,07), Ελβετία (6,05) και Δανία (5,81).

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση (3,70), με Πορτογαλία (3,97), Ιταλία (4,31), Ισπανία (4,40) και Ισραήλ (4,51) να συμπληρώνουν τη χειρότερη πεντάδα.

Από τις οικονομίες της G7 (της ομάδας των πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών) η Γερμανία βρίσκεται στην υψηλότερη θέση (12) και ακολουθούν Καναδάς (17), Γαλλία (18), Ηνωμένο Βασίλειο (21), Ηνωμένες Πολιτείες (23), Ιαπωνία (24) και Ιταλία (27).

ΝΔ: Στέλνουμε την Έκθεση στον κ. Τσίπρα

“Ενόψει της αναχώρησης του κ. Τσίπρα για το Νταβός, του στέλνουμε την Έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα κατατάσσεται τελευταία, μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών, στον δείκτη της ‘δίκαιης ανάπτυξης'”, σημειώνει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας. “Αλλά και σε όλους τους επιμέρους δείκτες, η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις, καταγράφοντας νέα μείωση της αποταμίευσης των νοικοκυριών, μείωση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ και αύξηση της φτώχειας”, σημειώνει η ΝΔ και προσθέτει: “Μάταια προσπαθεί η κυβέρνηση να πείσει ότι είναι φορέας κοινωνικής δικαιοσύνης. Τα στοιχεία, αλλά κυρίως η ίδια η πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες, τους διαψεύδουν καθημερινά”.

 

[ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr/, 22/1/2018]