ΑΝΟΔΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ

Ανοδικά κινήθηκαν την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων, το petroleum complex και τα πολύτιμα μέταλλα. Στο πετρελαϊκό μπλοκ η τιμή του αργού αναρριχήθηκε στις αρχές της εβδομάδας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2015 εξαιτίας αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στο Ιράν, τον τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό του ΟΠΕΚ.

Ειδικότερα στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το συμβόλαιο του αργού (WTI Crude) παράδοσης Φεβρουάριου ολοκλήρωσε την Τετάρτη 3/1 τις συναλλαγές στα 61,63 δολ/βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 3,34%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, τα συμβόλαια του χρυσού κινήθηκαν σε ανοδική τροχιά παράλληλα και με την αδυναμία του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος. Το συμβόλαιο του χρυσού παράδοσης Φεβρουάριου έκλεισε μεσοβδόμαδα στα 1.318,50 δολάρια ανά ουγκιά, με άνοδο της τάξεως του 2,1%, ενώ το ασήμι για τον Μάρτιο σημείωσε επίσης σημαντικά κέρδη, με την τιμή του συμβολαίου να διαμορφώνεται στα 17,267 δολ. ανά ουγκιά.

 

[ΠΗΓΗ: ΜΕΤΟΧΟΣ, 5/1/2018]