Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΟ “THESSALONIKI SUMMIT 2017”

Το Thessaloniki Summit 2017, το διήμερο συνέδριο που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος με θέμα «Ισχυρή και Ανταγωνιστική βιομηχανία ως προϋπόθεση για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο», ξεκίνησε σήμερα.

Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Στο επίκεντρο τίθεται η Ευρωπαϊκή βιομηχανική πολιτική και οι γενικότερες κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, οι επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας και η επιχειρηματική καινοτομία ως βασική προϋπόθεση παραγωγής διεθνώς εμπορεύσιμων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Το Thessaloniki Summit 2017, διοργανώνεται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και την υποστήριξη της ΔΕΘ-HELEXPO και του ‘Enterprise Europe Network Hellas’.

Από το βήμα του Thessaloniki Summit 2017 στο οποίο συμμετέχει και η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., ο κος Δημήτρης Δημητριάδης, Αντιπρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε πως «Είναι η ώρα λοιπόν να κάνουμε όλοι το σωστό. Με την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα μας. Με ευλαβική προσήλωση στη νομιμότητα να ξεδιπλώσουμε τις δυνατότητες της επένδυσης, να ανοίξουμε το δρόμο στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου, να βάλουμε τις βάσεις για μια Ελλάδα της παραγωγής, της ανάπτυξης, της δημιουργίας ευκαιριών και θέσεων εργασίας».

Στην ομιλία του ο κος Δημητριάδης αναφέρθηκε στη συμβολή του εξορυκτικού κλάδου στην εθνική οικονομική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση, τις προοπτικές ανάπτυξης στην βόρεια Ελλάδα, το ρόλο της Ελληνικός Χρυσός και τις επερχόμενες προκλήσεις στον επενδυτικό χάρτη της χώρας. Μίλησε για την αναγκαιότητα στην κατεύθυνση της θωράκισης μιας ισχυρής, ανταγωνιστικής εθνικής και περιφερειακής βιομηχανίας.