ΠΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΣΑΛΗ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ & ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΡΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

Στην ιστοσελίδα του «συνεδρίου» σας, (το συνέδριο σε εισαγωγικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις), έχετε γράψει μια ωραία εισαγωγή:

«Το “1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Χαλκιδικής” έχει ως στόχο να αποτελέσει διοργάνωση θεσμός και σημείο συνάντησης ανθρώπων του επιχειρηματικού, πολιτικού και επιστημονικού κόσμου για την κατάθεση σκέψεων, ανταλλαγής απόψεων, προβληματισμών και προτάσεων για το αναπτυξιακό παρόν και μέλλον της Χαλκιδικής».

Να υποθέσω κε Πασαλή πως η κατάθεση σκέψεων, η ανταλλαγή απόψεων, προβληματισμών και προτάσεων για το αναπτυξιακό παρόν και μέλλον της Χαλκιδικής αφορούν μόνον όσους συμπλέουν με μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Διότι αλλιώς δεν εξηγείται η όψιμη απόφασή σας να εξοστρακίσετε την Ελληνικός Χρυσός (την μεγαλύτερη επένδυση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και τον μεγαλύτερο εργοδότη στην Χαλκιδική) από τη λίστα των χορηγών λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις της κας Ιγγλέζη πως δεν θα συμμετέχει στο «συνέδριο» εάν η Ελληνικός Χρυσός παραμείνει χορηγός. 

Εάν από την αρχή δεν είχατε δεχθεί την χορηγία της εταιρείας –και πάλι ακατανόητο για μια ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται νόμιμα στην περιοχή και μάλιστα στην πλέον παραδοσιακή απασχόληση της ΒΑ Χαλκιδικής–, ίσως να είχατε κάποια δικαιολογία. Αλλά το να την εξαναγκάσετε να παραιτηθεί του Συνεδρίου αφού είχατε συμφωνήσει την χορηγία, μου φέρνει στο μυαλό –δυστυχώς– την λέξη «ντροπή».

Εκτός και αν πέσατε θύμα εκφοβισμού, εκβιασμού ή απειλών, γεγονός το οποίο θα πρέπει να δηλώσετε δημοσίως, σαν δημόσιο πρόσωπο που είστε. Αν όχι, και είστε οπαδός του antigold «κινήματος» πάλι πρέπει να το δηλώσετε, αλλά και να παραιτηθείτε από την προεδρία της Αναπτυξιακής, αφού αποδεδειγμένα «κίνημα» και ανάπτυξη είναι δύο έννοιες ασυμβίβαστες…

Τα ίδια ισχύουν και για όσους υποστήριξαν την ενέργειά σας, διότι ακούστηκαν διάφορες φήμες περί μη παραχώρησης της αίθουσας από το δήμαρχο Προποντίδας Μανώλη Καρρά κ.λπ.

Και μια σκέψη. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες δεν έχουν άποψη; Ο ΣΒΒΕ δεν θα αντιδράσει; Αν αύριο η κα Ιγγλέζη –ή όποια κα Ιγγλέζη–, θέσει βέτο για τη συμμετοχή μιας άλλης εταιρείας σε ένα επόμενο συνέδριο, θα το δεχθούν; Δέχονται αυτή την αλαζονική επίδειξη κρατισμού και το σοβαρό –και επικίνδυνο– έλλειμα δημοκρατίας;