ΚΑΒΑΛΑ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ…ΔΡΟΜΟΣ!!!

Η Καβάλα στέλνει χιλιάδες τόνους με ανθρακικό ασβέστιο στην Βραζιλία. Γιορτή για τα εκατό πενήντα καράβια που φόρτωσε η εταιρία Βιομηχανικά Ορυκτά Ελλάδος, από το λιμάνι Φίλιππος Β!

Η τελευταία φόρτωση έγινε στο εντυπωσιακό πλοίο «Ning Jing Hai», μήκους 200 μέτρων, το οποίο ανήκει στον κινέζικο κολοσσό COSCO και είναι το μεγαλύτερο φορτηγό πλοίο που δέχτηκε μέχρι σήμερα το λιμάνι της Καβάλας.

Το μήκους 200 μέτρων Ning Jing Hai, το οποίο πλέει με σημαία Χονγκ Κονγκ παραδόθηκε μόλις τον Απρίλιο του 2017 και είναι από τα πλέον σύγχρονα εμπορικά πλοία.

Η εταιρεία Βιομηχανικά ορυκτά Ελλάδος ΑΒΕΕ είναι ένα Joint Venture του ομίλου Imerys και της εταιρείας Βουγιουκλή ΑΕ (οικογένεια Στεφανή )

Δραστηριοποιείται από το 2006 στην Ελλάδα και αποτελεί την πρώτη άμεση επένδυση του γαλλικού κολοσσού Imerys στην χώρα μας

Κύρια δραστηριότητα της Βιομηχανικά ορυκτά Ελλάδος ΑΒΕΕ είναι η εξόρυξη ανθρακικού ασβεστίου για χρήση στην βιομηχανία χάρτου είτε ως υλικό επικάλυψης (coating material) είτε ως πληρωτικό (filler).

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος ασφαλείας και φορτοεκφορτώσεων του «Φίλιππος Β’» Γιώργος Αργυρόπουλος, το ολοκαίνουργιο φορτηγό της COSCO και είναι από τα μεγαλύτερα πλοία που έχουν έρθει ποτέ στην Καβάλα και θα μεταφέρει 45.000 τόνους χαλικιού από το Λατομείο του κ. Στεφανή.

Μπορεί να μεταφέρει φορτίο 63.573 τόνων, ενώ το βάρος του πλοίου όταν είναι πλήρως φορτωμένο φτάνει τους 75.197 τόνους.

[ΠΗΓΗ: http://elladitsamas.blogspot.gr/, 26/10/2017]