ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΓΓΛΕΖΗ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ

Λάδι στη φωτιά εξακολουθεί να ρίχνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Κατερίνα Ιγγλέζη, υποθάλποντας το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στην ΒΑ Χαλκιδική, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δια του Υπουργού ΥΠΕΝ κου Σταθάκη υποτίθεται πως προσπαθεί να βρεθεί κοινώς αποδεκτή λύση για την επένδυση μέσω της διαδικασίας της διαιτησίας.

Τελευταίο «κατόρθωμα» της βουλευτού ήταν η απόσυρση της συμμετοχής της στο «1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Χαλκιδικής» που οργανώνει η «Αναπτυξιακή Χαλκιδικής Α.Ε.», επειδή η Ελληνικός Χρυσός συμμετέχει ως χορηγός του Συνεδρίου.

Συγκεκριμένα η κα Ιγγλέζη δήλωσε:

«Αρνούμαι να συμμετάσχω σε Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργανώνεται με την χορηγία της Ελληνικός Χρυσός, μιας εταιρίας που επιβουλεύεται και υπονομεύει την ανάπτυξη της Χαλκιδικής».

Η κίνηση της κας Ιγγλέζη χαρακτηρίζεται τουλάχιστον άστοχη την στιγμή που οι τόνοι στην ΒΑ Χαλκιδική έχουν πέσει και κυβέρνηση και εταιρεία έχουν κάτσει στο τραπέζι του εποικοδομητικού διαλόγου συζητώντας τις λεπτομέρειες της διαιτησίας.

Αναρωτιέται κανείς για ποιους λόγους προέβη η βουλευτής σε αυτή την κίνηση, αν όχι για λόγους μικροπολιτικής και ανάκτηση της δημοτικότητάς της, η οποία το τελευταίο διάστημα είχε εξανεμιστεί ακόμη και μεταξύ των πολέμιων της επένδυσης.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν η κα Ιγγλέζη διαχωρίζει τη θέση της από την κυβέρνηση η οποία έχει δηλώσει πως θέλει την επένδυση αν συμμορφωθεί με τους περιβαλλοντικούς όρους που θέτει, ή αν η κυβέρνηση άλλαξε γνώμη και συμφωνεί με την άποψη της κας Ιγγλέζη πως η Ελληνικός Χρυσός «επιβουλεύεται και υπονομεύει την ανάπτυξη της Χαλκιδικής».

Αναμένονται απαντήσεις…