ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Με συγκρατημένη αισιοδοξία επέστρεψαν οι εκπρόσωποι της Χαλκιδικής από την μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση του Παρισιού, την TOP RESA – IFTM 2017.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προβάλλοντας τις ομορφιές της Χαλκιδικής με την βοήθεια των εκπροσώπων μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και Τουριστικών Γραφείων. Φέτος περισσότεροι από 31.000 χιλιάδες ειδικοί του τουρισμού και επιχειρηματίες, επισκέφθηκαν την έκθεση στο Παρίσι.

Τα στατιστικά στοιχεία των προηγούμενων ετών για την Χαλκιδική μας, δεν επιτρέπουν πανηγυρισμούς, αλλά προτρέπουν για καλύτερη και πιο συντονισμένη προσπάθεια προβολής και διαφήμισης του προορισμού στο γαλλικό κοινό.

Συγκεκριμένα το 2016 οι αφίξεις στο αεροδρόμιο Μακεδονία από την Γαλλία από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο ήταν 45.991 και το ίδιο διάστημα για το 2017 ήταν 32.304.

Τα νούμερα αυτά δεν συμβαδίζουν με την γενικότερη καλή εικόνα που επικρατεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ρεκόρ Γάλλων τουριστών καταγράφεται στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Τουρισμού, με 15% αύξηση των αφίξεων το 2017, για πρώτη φορά μάλιστα ο αριθμός των Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα θα αγγίξει τα 2 εκατομμύρια και 10% άνοδο των προκρατήσεων για το 2018.

Η Ελλάδα αποτελούσε στο παρελθόν τον τέταρτο και πέμπτο δημοφιλέστερο προορισμό των Γάλλων, το 2016 αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση και το 2017 κατέχει τη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις τους.

Την περασμένη χρονιά φιλοξενήθηκαν στην Χαλκιδική εκπρόσωποι του Γαλλικού Τύπου και έγιναν συντονισμένες προωθητικές ενέργειες στην διαδικτυακή και έντυπη πλατφόρμα του μεγαλύτερου Γαλλικού Τουριστικού Οδηγού Petit Fute και στο περιοδικό GEO. Επίσης πραγματοποιήθηκε fam trip με την βοήθεια του Γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας και τη συμμετοχή της προϊσταμένης Δήμητρας Βοζίκη για την προώθηση του πολυτελούς τουρισμού στην Χαλκιδική.

Πολλές ήταν οι Β2Β συναντήσεις με τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες της Γαλλίας, με εκπροσώπους αθλητικών διοργανώσεων κυρίως golf και σπεσιαλίστες ειδικών μορφών τουρισμού.

Μεγάλο το ενδιαφέρον για πραγματοποίηση fam και press trip για οινικές περιηγήσεις, τουρισμό χαλάρωσης & ευεξίας και πολιτιστικό τουρισμό.

Τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής εκπροσώπησε ο Διευθυντής του Οργανισμού Γιώργος Μπρουτζάς και είχε συνομιλίες στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά η οποία δεσμεύτηκε για μία ακόμη φορά την πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης στην Χαλκιδική για μία ευρεία συνάντηση με τους τουριστικούς φορείς του νομού. Το περίπτερο της ΠΚΜ επισκέφθηκε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Κωνσταντίνος Τσέγας, η προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ στο Παρίσι, Δήμητρα Βοζίκη, πλήθος εκπροσώπων ταξιδιωτικών οργανισμών, αεροπορικών εταιρειών και δημοσιογράφοι.

 

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 4/10/2017]