ΣΤΗ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ.

Στην ανάγκη ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος έχει τεράστιες δυνατότητες στη χώρα, αναφέρθηκε ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, που κήρυξε σήμερα το πρωί την έναρξη των εργασιών ημερίδας στο πλαίσιο της 7ης Γιορτής Κτηνοτροφίας – Γεωργίας Γαλάτιστας.

Αφού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί μια παράταση λίγων ημερών όσον αφορά τους δασικούς χάρτες, σημείωσε ότι μετά την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών θα ξεκινήσει η διαδικασία των διαχειριστικών μελετών για τα δάση και η διαδικασία της διαχείρισης σχεδίων βόσκησης ενώ μέσα στο φθινόπωρο θα είναι έτοιμες και οι προκηρύξεις για τα σχέδια βελτίωσης. Τα παραπάνω έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια, όπως εξήγησε, τονίζοντας ότι το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί στο άμεσο μέλλον είναι η ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής όχι μόνο για να συντηρεί τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτήν αλλά για να δημιουργεί θέσεις εργασίας και να συνδεθεί με τον τουρισμό.

Επίσης τόνισε ότι προστιθέμενη αξία θα δοθεί στην περιοχή της Γαλάτιστας με την ολοκλήρωση της διαχείρισης του νερού, τη σύνδεση της σύστασης του εδάφους με τις καλλιέργειες και άλλα σχετικά εργαλεία, που θα προσδώσουν στα προϊόντα μεγαλύτερη απόδοση και ανταγωνιστικότητα.

Στις δηλώσεις του ο κος Φάμμελλος αναφέρθηκε και στην υπόθεση των μεταλλείων: «Όσον αφορά στη μεταλλουργία είναι ξεκάθαρο, το έχω δηλώσει και εγώ δημόσια, υπάρχουν άδειες και συμβάσεις και πρέπει να τηρούνται οι κανόνες. Εμείς από την πλευρά του δημοσίου συμφέροντος δεν μπορούμε να έχουμε άλλη στάση. Την ίδια που έχουμε απέναντι σε όλες τις επιχειρήσεις. Πρέπει να έχουμε περιβαλλοντικό έλεγχο αλλιώς θα υποτιμήσουμε το αγαθό που είναι η ζωή μας. Αλλά ταυτόχρονα επιταχύνουμε τις αδειοδοτήσεις. Το κάνουμε ταυτόχρονα.»

Δείτε εδώ βίντεο με τις δηλώσεις Φάμελλου. Για τα μεταλλεία στο 2:15.

 

[ΠΗΓΗ: http://www.polygyros.gr/, 1/9/2017]