ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ: ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2018 ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

“Η επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία, την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε”

«Mέσα στο 2018 θα δούμε μπουλντόζες στο Ελληνικό» διαβεβαίωσε την Πέμπτη μέσω του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, στον απόηχο της διελκυστίνδας στο ΚΑΣ.

Διευκρίνισε ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα έχει εκδοθεί και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που απομένει, ενώ θα έχει προκηρυχτεί και ο διαγωνισμός για το καζίνο. Για το θέμα των αρχαιοτήτων είπε ότι η ύπαρξη τους είναι πλεονέκτημα για τη χώρα, και οι επενδύσεις θα πρέπει να γίνονται με σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση της χώρας. «Πρέπει πάντα βρίσκουμε την κατάλληλη ισορροπία» τόνισε.

Όσον αφορά την επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα τόνισε ότι η επίσκεψη του έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία, την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε.

Πρόσθεσε πως είναι σημαντικό πως ο Γάλλος πρόεδρος τάσσεται εναντίον του Grexit με σαφήνεια και πως αναγνωρίζει ότι υπάρχουν θετικά βήματα στη χώρα.

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις διαπιστώσεις με ψυχραιμία και μέτρο» συμπλήρωσε, για να σημειώσει: «φαίνεται ότι υπάρχει συναντίληψη με το Παρίσι για τα μεγάλα θέμα της Ευρώπης».

Ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει μπει στο κάδρο των διεθνών επενδύσεων, τονίζοντας την επίσκεψη Μπορίσοφ, την επικείμενη επίσκεψη του Ιταλού πρωθυπουργού την επόμενη εβδομάδα και την κινεζική παρουσία στη ΔΕΘ.

«Οι εισροές σε άμεσες ξένες επενδύσεις έχουν τριπλασιαστεί το α’ εξάμηνο του 2017» είπε ο κ. Πιτσιόρλας, υπογραμμίζοντας πως διαπιστώνεται μεγάλο ενδιαφέρον και στον τουρισμό, με εξαγορές και κατασκευές ξενοδοχειακών μονάδων.

«Μακάρι με τη ΝΔ να τσακωνόμαστε για θέματα επενδύσεων και οικονομίας» είπε ο κ. Πιτσιόρλας αναφερόμενος στην κριτική της ΝΔ, ενώ συμπλήρωσε πως «Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, προχωράμε γρήγορα… Οι δείκτες της πραγματικής οικονομίας βελτιώνονται».

 

[ΠΗΓΗ: http://www.skai.gr, 7/9/2017]