ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ- ΕΚΠΝΕΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ELDORADO

Συγκέντρωση πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας από τη Χαλκιδική έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας. Οι μεταλλωρύχοι διεκδικούν τη γρήγορη επίλυση των εκκρεμοτήτων σχετικά με την έκδοση των απαραίτητων αδειών για τα μεταλλεία της Χαλκιδικής, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, να έχουν «αντικείμενο εργασίας».

Τα πρώτα λεωφορεία που θα μετέφεραν τους εργαζόμενους άρχισαν να γεμίζουν από νωρίς χθες το βράδυ και οι μεταλλωρύχοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο από τις 7 το πρωί. Σε λίγη ώρα αναμένεται να συναντηθεί αντιπροσωπεία των μεταλλωρύχων με εκπροσώπους του Υπουργείου ενώ στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη Βουλή.

Αυτή την ώρα είναι κλειστή η Μεσογείων και στα δύο ρεύματα, στο ύψος της Κατεχάκη.

Οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στην Αθήνα έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα εκπνέει η προθεσμία που είχε δώσει η Eldorado Gold στην κυβέρνηση για την έκδοση των απαραίτητων αδειών για τα μεταλλεία στη Χαλκιδική.

Πάντως, η πλευρά της Eldorado Gold εμφανιζόταν μέχρι χθες ανυποχώρητη στην απόφασή της για αναστολή του επενδυτικού της προγράμματος από τις 22 του μηνός, σε περίπτωση που μέχρι σήμερα δεν εκδοθούν οι άδειες που εκκρεμούν.

 

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr, 21/9/2017