ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΠΕΡΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ

 

Τη λύση την έδωσε η ίδια η εταιρεία

Τελικά την εκρηκτική κατάσταση στην ΒΑ Χαλκιδική εκτόνωσε η ίδια η Eldorado Gold, με ανακοίνωσή της στην οποία δηλώνει πως αναβάλλει επ’ αόριστον το «πάγωμα» των εργοταξίων της επένδυσης και προσέρχεται σε εποικοδομητικό διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση. Έτσι η παραφιλολογία περί εκβιασμού της εταιρείας σε στιλ «δώστε μας την άδεια για τις Σκουριές ή κλείνουμε», καταρρίπτεται πανηγυρικά.

Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της δηλώνει δια στόματος του διευθύνοντας συμβούλου George Burns πως εκτιμά ιδιαίτερα την κίνηση του Υπουργείου να αδειοδοτήσει πλήρως το υποέργο της Ολυμπιάδας, και πως αποδέχεται πλήρως τη διαδικασία της διαιτησίας ευχόμενη να ολοκληρωθεί εγκαίρως.

Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζει πως αν ο διάλογος αποβεί άκαρπος θα αναγκαστεί να θέσει τα έργα σε καθεστώς συντήρησης, αφού πρέπει να προστατεύσει τα εταιρικά συμφέροντα και τα δικαιώματά της στην Ελλάδα.

Η σημερινή εξέλιξη θεωρείται θετική και πιστώνεται εν μέρει και στους 1.000 και πλέον εργαζόμενους και τις οικογένειές τους που ήρθαν από την Χαλκιδική με 30 λεωφορεία και 50 Ι.Χ. αυτοκίνητα και από το πρωί διαδήλωσαν έξω από το ΥΠΕΝ και από τα γραφεία της Ελληνικός Χρυσός στην Αθήνα, επιτυγχάνοντας διαδοχικές συναντήσεις με τον Γ.Γ. ΥΠΕΝ κο Βερροιόπουλο και την διοίκηση της εταιρείας.