ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ – ΙΣΟΠΟΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Ανάσα ζωής έδωσε στο Χαμόγελο του Παιδιού ο επιχειρηματίας από τη Σαντορίνη Δημήτρης Νικολούζος, ο οποίος προσέφερε το ποσό των 70.335 ευρώ, προκειμένου να εξοφληθεί ο ΕΝΦΙΑ του φιλανθρωπικού οργανισμού. Ο επιχειρηματίας, που διαθέτει ξενοδοχεία στην Οία της Σαντορίνης, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Χαμόγελου Κώστα Γιαννόπουλο και τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να καλύψει ο ίδιος το ποσό.

«Με μεγάλη μας χαρά δεχτήκαμε το τηλεφώνημα του κ. Δημήτρη Νικολούζου από το “Art Maisons” στη Σαντορίνη, ο οποίος μας ανακοίνωσε ότι θα μας διαθέσει το ποσό των 70.335,24 ευρώ, προκειμένου να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Το ποσό κατατέθηκε και η αγωνία μας έληξε. Ευχαριστούμε τον κ. Νικολούζο για την ευαισθησία του και για την τεράστια προσφορά του. Εκτιμούμε πολύ την κίνηση αυτή, αν και θα ήταν χρησιμότερο η προσφορά του να πάει απευθείας στα παιδιά και τις οικογένειες που στηρίζουμε» ανέφερε στη σελίδα του στο facebook το Χαμόγελο.

Όπως είπε ο Κώστας Γιαννόπουλος, την πρόθεσή της να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ εκδήλωσε και η Ελληνικός Χρυσός, που έδωσε στον φιλανθρωπικό οργανισμό το ποσό των 70.000 ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών.

Μέχρι και προ ολίγων ημερών ο κ. Γιαννόπουλος ήλπιζε σε πολιτική απόφαση που θα απαλλάσσει τον οργανισμό από την οφειλή του ΕΝΦΙΑ, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Έτσι, τη λύση έδωσαν και φέτος ιδιώτες.

 

[ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 01/09/2017]