ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ: «ΜΟΝΟ ΑΝ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΑΒΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ»

 

“Μακριά από εμάς τα πολιτικά παιχνίδια αν και παίζονται σε βάρος μας – ανεξάρτητα από τη διαιτησία το κράτος πρέπει να συνεχίσει να αδειοδοτεί”

“Το κράτος έχει το δικαίωμα να εφαρμόζει την διαιτησία για τις εταιρείες ωστόσο έχει και υποχρέωση να εκδίδει τις άδειες” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της “Eλληνικός Χρυσός” Δημήτρης Δημητριάδης.

Μιλώντας στην εκπομπή “Live News¨του Νίκου Ευαγγελάτου στο “Ε”, τόνισε ότι ακόμα η εταιρεία δεν έχει ικανοποιηθεί στα όσα ζητά από την κυβέρνηση επομένως δεν έχει παρθεί πίσω ακόμα η απόφαση για απόσυρση της επένδυσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός» ξεκαθάρισε χαρακτηριστικά πως μόνο αν η εταιρεία λάβει όλες τις άδειες που ζητάει θα παραμείνει στην επένδυση, αλλιώς ισχύει η προθεσμία που έχει θέσει.

«Καλύπτουμε πλήρως τους περιβαλλοντικούς όρους»

Ο κ. Δημητριάδης αναφορικά με όσα λέγονται για περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής, τόνισε πως γίνεται ότι προβλέπεται προκειμένου να μην βλάπτεται το περιβάλλον, και πως η Eldorado Gold εναρμονίζεται πλήρως τόσο με την Ελληνική όσο και με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Υπογράμμισε πως οι όποιες αντιδράσεις οφείλονται σε διάφορα πολιτικά παιχνίδια, και όχι σε κάποιον πραγματικό κίνδυνο που βρίσκεται στην περιοχή. Αυτό όπως είπε βλάπτει μια επένδυση που είναι πολύ σημαντική για την χώρα με όποια κυβέρνηση.

Δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να πάει ένα βήμα παραπέρα σε σχέση με τα περιβαλλοντολογικά μέτρα, εάν αυτό της ζητηθεί.

Όσον αφορά την στιγμή που επιλέχθηκε η ανακοίνωση, τόνισε πως αφού η απόφαση πάρθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, η γνωστοποίηση έγινε νωρίς το πρωί της Δευτέρας όταν ακόμα είναι κλειστές οι χρηματαγορές, ώστε να μην επηρεάσει αυτό την τιμή της μετοχής.

Δείτε εδώ στο βίντεο αναλυτικά τα όσα δήλωσε.

 

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, 14/9/2017]