ΔΕΘ: ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΕΡΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ αναφέρθηκε σε πανηγυρικό ύφος για την αύξηση των επενδύσεων και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι φιλική προς την «υγιή επιχειρηματικότητα», που διαφέρει όμως από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές στο γεγονός ότι θα σέβεται τις εργασιακές σχέσεις και το περιβάλλον. «Φέτος, το 2017 αναμένεται να πάμε σε ακόμη μεγαλύτερο ρεκόρ. Η κυβέρνηση είναι φιλική προς την υγιή επιχειρηματικότητα» τόνισε για να προσθέσει: «Νομίζω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να καταπολεμήσουμε παθογένειες του ελληνικού κράτους, όπως η γραφειοκρατία. Παθογένειες που δεν οφείλονται στα 2,5 χρόνια που κυβερνάμε εμείς».

«Εκεί που υπάρχει μια διαφορά, αν θέλετε, σε σχέση με την νεοφιλελεύθερη οπτική, θέλουμε τις επενδύσεις αλλά θέλουμε να προστατεύσουμε τις εργασιακές σχέσεις και το περιβάλλον…» δήλωσε για να καταλήξει ότι οι επιχειρήσεις που επισκέφθηκε τις τελευταίες ημέρες δεν επελέγησαν τυχαία, αλλά είναι «επιχειρήσεις που επενδύουν στις εργασιακές σχέσεις».

Σχόλιο: Το επόμενο βήμα είναι να μας εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει «επενδύω στις εργασιακές σχέσεις». Και ποιες είναι αυτές οι εταιρείες που το κάνουν… Η Philip Morris που επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός; Η Ελληνικός Χρυσός δεν το κάνει; Και ποιες προστατεύουν το περιβάλλον; Η ΔΕΗ; Η Λάρκο; Ή κάποια εταιρεία που έχει επενδύσει εκατομμύρια μόνο στο σύστημα περιβαλλοντικής παρακολούθησης;

[ΠΗΓΗ: http://news.in.gr , 10/9/2017]