ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ELDORADO GOLD

Η Eldorado Gold αναφορικά με τις εξελίξεις, σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταθάκη

Η Eldorado Gold επιβεβαιώνει ότι σήμερα έλαβε από το ΥΠΕΝ, την άδεια λειτουργίας της Ολυμπιάδας και την έγκριση της τροποποίησης της άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του χώρου απόθεσης Κοκκινόλακα. Η άδεια λειτουργίας της Ολυμπιάδας έχει ισχύ τριών ετών.

Στην παρούσα φάση παραμένουν σε εκκρεμότητα τα ακόλουθα:

  • η έγκριση της τεχνικής μελέτης για το κλείσιμο των παλαιών εκμεταλλεύσεων του Μεταλλείου Ολυμπιάδας και η συναφής άδεια εγκατάστασης Η/Μ εξοπλισμού για την μονάδα λιθογόμωσης
  • η τροποποίηση της άδειας εγκατάστασης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στο εργοστάσιο εμπλουτισμού των Σκουριών

καθώς και άλλα θέματα συμπεριλαμβανομένης, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, της λήψης απόφασης για τα αρχαιολογικά ευρήματα στις Σκουριές.

Παράλληλα η εταιρεία αναμένει πρόσθετη πληροφόρηση από την ελληνική Κυβέρνηση αναφορικά με την επικείμενη διαιτησία, η οποία σύμφωνα με δημόσια δέσμευση της Ελληνικής  Κυβέρνησης θα κοινοποιηθεί στην εταιρεία έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Η Eldorado είναι βέβαιη ότι οποιοδήποτε θέμα τεθεί στο πλαίσιο της διαιτησίας θα αποδείξει για άλλη μια φορά ότι η εταιρεία τηρεί απαρέγκλιτα την κείμενη νομοθεσία και τους όρους της αδειοδότησης.

Με την έγκριση όλων των απαιτούμενων αδειών, την σαφήνεια αναφορικά με το αντικείμενο της διαιτησίας και μια κυβέρνηση ανοιχτή στον διάλογο, η εταιρεία θα επανεκτιμήσει τις επενδυτικές τις δυνατότητες στην Ελλάδα, δεσμευόμενη ότι θα εφαρμόζει πάντα τις βέλτιστες διαθέσιμες τεχνικές.

Ο Πρόεδρος και CEO της Eldorado Gold George Burns, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη προς την επίλυση του θέματος. Ωστόσο συνεχίζουμε να αναμένουμε τις υπόλοιπες άδειες. Η προοπτική του εποικοδομητικού διαλόγου με την κυβέρνηση θα ήταν σίγουρα προτιμότερη από την προσφυγή στην δικαιοσύνη και την παραπομπή στην διαιτησία, αλλά είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι κάθε πιθανή διαιτησία θα καταδείξει εκ νέου ότι η εταιρεία τηρεί απαρέγκλιτα την κειμένη νομοθεσία και τους όρους της αδειοδότησης, όπως και την προσήλωση στην δέσμευση για την λειτουργία και ανάπτυξη των έργων μας στην Ολυμπιάδα και τις Σκουριές, με απόλυτη ασφάλεια, υπευθυνότητα και πάνω απ’ όλα την προστασία του περιβάλλοντος».