BLOOMBERG: ΟΥΤΕ ΤΑ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Η Ελλάδα χάνει μια «χρυσή ευκαιρία», καθώς οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση στηρίζει τις ξένες επενδύσεις μένουν στα λόγια, σχολιάζει ο ξένος Τύπος έπειτα από την είδηση της αποχώρησης της Eldorado Gold. To Bloomberg κάνει λόγο για σημαντική ζημιά στο προφίλ της χώρας ως επενδυτικού προορισμού, που δυσκολεύει την έξοδο από το μνημόνιο. «Ούτε τα χρυσωρυχεία δεν μπορούν να βγάλουν κέρδη στην Ελλάδα» είναι το πικρό σχόλιο του πρακτορείου.

Οι Financial Times θυμίζουν ότι η Αθήνα έδιωξε τον μεγαλύτερο ξένο επενδυτή, καθώς και έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας, μόλις δύο ημέρες μετά το κάλεσμα για επενδύσεις που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στους Γάλλους επιχειρηματίες που συνόδευσαν τον Εμανουέλ Μακρόν. Πραγματικά, τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης στάθηκαν ιδιαιτέρως στην είδηση, με το πρακτορείο AFP να επισημαίνει ότι λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρωθυπουργός υπερηφανευόταν ότι η κυβέρνησή του κατάφερε το 2016 να προσελκύσει τις υψηλότερες άμεσες ξένες επενδύσεις των τελευταίων 10 ετών.

Για μία χαμένη χρυσή ευκαιρία μιλά η Deutsche Welle , που προσθέτει ότι οι ξένες επενδύσεις θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση, προκειμένου η χώρα να σταθεί και πάλι στα πόδια της. «Δημοσίως, η αριστερή κυβέρνηση στηρίζει τις επενδύσεις, αλλά οι επενδυτές συχνά παραπονιούνται για εμπόδια, όπως η υπερβολική γραφειοκρατία και οι πολιτικές αντιδράσεις» αναφέρει το Reuters.

 

[ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, 12/09/2017]