ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 2017 ΣΤΟ PORTO CARRAS GRAND RESORT

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Κύπελλο Βορείου Αιγαίου 2017» που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, στο Porto Carras Grand Resort στη Χαλκιδική, με το ξενοδοχειακό συγκρότημα να είναι η έδρα των αγώνων.

Οι περίπου 200 ιστιοπλόοι στα 20 σκάφη που πήραν μέρος στον αγώνα απόλαυσαν πέντε ημέρες εξαιρετικής ιστιοπλοΐας με έντονο συναγωνισμό για την κατάκτηση των πρώτων θέσεων. Ειδικά η τελευταία ιστιοδρομία έγινε μπροστά στο…

Porto Carras στον κόλπο του Νέου Μαρμαρά κι έδωσε την ευκαιρία στους επισκέπτες και πελάτες του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς, να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες των ιστιοπλόων που εκμεταλλεύτηκαν τον άνεμο κι έκαναν ένα συναρπαστικό αγώνα. Μετά από οκτώ ιστιοδρομίες, στην κατηγορία Perfomance την πρώτη θέση πήρε το σκάφος EXTREME WAYS από τις Ηνωμένες πολιτείες με κυβερνήτη τον Andrew Holdsworth και ακολούθησαν το ELLINIX του Στέργιου Λεονταρίδη και το OXYGONON με κυβερνήτη τον Άκη Τσαλίκη.

Στην κατηγορία ΟRC Sport και μετά από πέντε ημέρες και επτά ιστιοδρομίες , το σκάφος KOURSAROS με κυβερνήτη τον Γιάννη Λαμπριανίδη πήρε την πρώτη θέση.

Πίσω του ήταν το ΚΡΑΚΕΝ του Δημήτρη Μαράκη και μετά το EQUINOX με κυβερνήτη τον Γιώργο Ματσικίδη.

Οι ιστιοδρομίες περιλάμβαναν διαδρομές ελεγχόμενου στίβου (όρτσα-πρύμα, τρίγωνο) και παράκτιες διαδρομές στον Τορωναίο κόλπο και όλοι οι ιστιοπλόοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου στο «Κύπελλο Βορείου Αιγαίου 2018».

[ΠΗΓΗ: http://aetoshal.blogspot.gr/, 7/8/2017]