ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ELDORADO GOLD

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του υπ. Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου για την Eldorado Gold, κράτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης, σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9.84.

«Εγώ δεν έχω αυτή την πληροφορία (για το ξέπλυμα χρήματος). Δεν έχω αυτή την αξιολογική κρίση και δεν μπορώ να στηρίζομαι σε πράγματα που δε γνωρίζω, δηλαδή, που εικάζω ή που απλώς τα “τρέχει” η ειδησεογραφία”» , είπε σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Καμμένου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Η Τρόικα του Αθήνα 9.84» και σε ερώτηση από τον Σταμάτη Ζαχαρό, εάν η χώρα χρειάζεται μεγάλες επενδύσεις όπως αυτή στην Χαλκιδική,  απάντησε χαρακτηριστικά:

«Η χώρα χρειάζεται μεγάλες επενδύσεις και χρειάζεται να φύγουμε κι από τα συμπλέγματα που συνδέονται με τις επενδύσεις. Δηλαδή, η επενδυτική λειτουργία δεν είναι απαραίτητα αντιαριστερή σε συνθήκες όπου δεν έχεις εργαζόμενους ή έχεις μια υψηλή ανεργία και σε συνθήκες ότι πρέπει για λόγους και κοινωνική αλληλεγγύης να απασχολήσεις κόσμο. Και επίσης, υπάρχουν και δυνατότητες να διαπραγματεύεσαι αντί να κάνεις καταγγελίες, να διαπραγματεύεσαι με τους καπιταλιστές, με το εφοπλιστικό κεφάλαιο για την πρόσληψη ανθρώπων. Πρέπει να ξεφύγουμε από αυτές τις αγκυλώσεις, διότι βρισκόμαστε σε συνθήκες πίεσης. Η πραγματικότητα έχει ιδεολογικά χαρακτηριστικά, αλλά δεν μπορείς στο όνομα της ιδεολογίας να αναπαράγεις μεγάλα ποσοστά ανεργίας και να αφήνεις ανθρώπους νέους και στην ακμή τους εκτός συστήματος».

 

[ΠΗΓΗ: http://www.athina984.gr, 11/8/2017]