ΣΤΑ 6.000 $ Ο ΧΑΛΚΟΣ, ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΜΗΝΟΣ Ο ΧΡΥΣΟΣ

Κοντά στα επίπεδα των 6.000 δολαρίων παρέμενε χθες η τιμή του χαλκού, εν απουσία νέων ουσιαστικών στοιχείων για την προσφορά και τη ζήτηση του βασικού μετάλλου, που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση ή να ασκήσουν πιέσεις. Πάντως, τα hedge funds και άλλες κερδοσκοπικές δυνάμεις στην αγορά παραμένουν άκρως αισιόδοξες για την πορεία του χαλκού, χάρη στα ενθαρρυντικά μηνύματα για τους ρυθμούς ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας. Χθες, καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναθεωρούσε προς τα επάνω τις εκτιμήσεις για την παγκόσμια οικονομία, οι επενδυτές αύξησαν τις θέσεις long (αγοράς) για τα συμβόλαια του χαλκού στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου.

Ελαφρά ανάκαμψη παρουσίαζε επίσης η τιμή του αλουμινίου, στα 1521,5 δολάρια ανά τόνο, ενώ κέρδη της τάξης του 1,2% κατέγραφε ο ψευδάργυρος, με την τιμή του να προσεγγίζει τα 2.780 δολάρια ανά τόνο

Σε υψηλά μηνάς βρέθηκε χθες η τιμή του χρυσού, από τη στιγμή που το ασθενέστερο δολάριο και η πολιτική αναστάτωση στην Ουάσιγκτον έστρεψαν τα βλέμματα στη συνεδρίαση της Fed εντός της εβδομάδας. Η τιμή spot του χρυσού στο Λονδίνο διαμορφωνόταν στα 1.256,36 δολάρια η ουγκιά, αφού όμως νωρίτερα είχε ενισχυθεί στα 1.257,18 δολάρια. Οι έρευνες σχετικά με ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 θεωρούνται εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης Τραμπ να ενισχύσει την ανάπτυξη της οικονομίας. Από τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή του αργύρου υποχωρούσε ελαφρώς στα 16,44 δολάρια η ουγκιά, ενώ η πλατίνα διαμορφωνόταν στα 932.74 με πτώση 0,1 %. Το παλλάδιο υποχωρούσε 0,2%, με την τιμή του στα 843,30 δολάρια η ουγκιά.

 

[ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 25/7/2017]