ΚΑΛΠΑΖΕΙ Ο ΧΑΛΚΟΣ, ΣΤΑΘΕΡΟΣ Ο ΧΡΥΣΟΣ

Για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση ενισχύθηκε χθες η τιμή του χαλκού αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια μεγαλύτερη των δύο ετών, εν μέσω προσδοκιών για σταθερή οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα, αλλά και μετά τη μείωση των κινεζικών εισαγωγών που θα μπορούσε να ενισχύσει τη ζήτηση για επεξεργασμένο χαλκό στον μεγαλύτερο καταναλωτή μετάλλων του πλανήτη. Τα προθεσμιακά χαλκού στο χρηματιστήριο μετάλλων του Λονδίνου ενισχύθηκαν 1,7%. με την τιμή τους να διαμορφώνεται στα 6.330 δολάρια ο τόνος, αφού όμως νωρίτερα είχαν αγγίξει τα 6.400 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2015.

Η τιμή του αλουμινίου έκλεισε με άνοδο 0,6%, στα 1.942 δολάρια, ενώ το νικέλιο έκλεισε στα 10.040 δολάρια με άνοδο 0,3%. Ο ψευδάργυρος διαμορφώθηκε στα 2.808 δολάρια με πτώση 1%, ενώ ο μόλυβδος υποχώρησε 0,2%, στα 2.313 δολάρια.

Σταθεροποιητικά κινήθηκε χθες η τιμή του χρυσού, περιμένοντας την απόφαση της Φέντεραλ Ριζέρβ αργά χθες το βράδυ, ενώ η μεγαλύτερη εμπιστοσύνη των επενδυτών απέναντι στην παγκόσμια οικονομία τούς ώθησε να αγοράσουν μετοχές και να πωλήσουν ενεργητικό που θεωρείται ασφαλές ενεργητικό. Η τιμή spot του χρυσού στο Λονδίνο παρέμεινε στάσιμη στα 1.248,22 δολάρια η ουγκιά. Αναλυτές βλέπουν να επιστρέφει η τάση ανάληψης ρίσκου, γεγονός που θα δυσκολέψει το πολύτιμο μέταλλο να παρουσιάσει σημαντικά κέρδη στις επόμενες συνεδριάσεις. Από τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή του αργύρου υποχωρούσε 0,1%, διαμορφούμενη στα 16,47 δολάρια η ουγκιά. Η πλατίνα κατέγραφε απώλειες μισής ποσοστιαίας μονάδας, στα 922 δολάρια η ουγκιά, ενώ το παλλάδιο ενισχυόταν σε ποσοστό 0,6%, στα 861.35 δολάρια η ουγκιά

 

[ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 27/7/2017]