ICAP: Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΩΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Χθες, Σάββατο 8/7, η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» συνοδεύονταν από μια ειδική έκδοση της ICAP με τις σημαντικότερες εταιρείες στην Ελλάδα όσον αφορά τον αριθμό εργαζομένων και την περιβαλλοντική τους πολιτική. Πρόκειται για την 7η έκδοση του “Leading Employers in Greece”, για τις εταιρείες που «ξεχωρίζουν ως εργοδότες και ως κοινωνικά υπεύθυνοι οργανισμοί», όπως αναφέρει η ίδια η έκδοση.

Εδώ γίνεται και μια παρουσίαση της πρότυπης Ελληνικής Κοινότητας Περιβαλλοντικά Υπεύθυνων Επιχειρήσεων, «Green Angels», μιας πρωτοβουλίας της ερευνητικής μονάδας Οικονομικής του Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Εννοείται πως η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. είναι εταιρεία-μέλος της κοινότητας των Green Angels, και είχε λάβει και μέρος στο 1ο Εθνικό Debate Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, που διοργάνωσαν οι Green Angels σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Διοικήσεως παραγωγής Προϊόντων και Υπηρεσιών (ΕΙΔΙΠ) και την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), στα τέλη του περασμένου Απρίλη, με ομιλητή τον κο Δημήτρη Μπάλλα, Υπεύθυνο του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης.

Επίσης, η Ελληνικός Χρυσός φιγουράρει στην πρώτη θέση στον κλάδο της στην λίστα με τις «500 εταιρείες με το μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού ανά κλάδο», ενώ βρίσκεται στην 72η θέση ανάμεσα στις 500 εταιρείες με τον μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων (χωρίς να υπολογίζονται οι εργολάβοι της)!

Εκτός αυτών, βρίσκεται ανάμεσα στις 100 εταιρείες με την μεγαλύτερη αύξηση προσωπικού μέσα στο 2016.

Από την ίδια αυτή ειδική έκδοση απομονώνουμε τις δηλώσεις του Δημήτρη Δημητριάδη, Αντιπροέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Ελληνικός Χρυσός, και των κ.κ. Κυριάκου Μεταξάκη και Κώστα Γεωργαντζή, Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού και Υπεύθυνου Επικοινωνίας & ΕΚΕ, αντίστοιχα.

Δημήτρης Δημητριάδης Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

«Δημιουργούμε μακροπρόθεσμα οφέλη για τους εργαζομένους, την κοινωνία και τη χώρα μας Η μεταλλευτική επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγωγική επένδυση στην Ελλάδα. Συνεχίζοντας μια μεταλλευτική ιστορία 25 αιώνων, στην πιο κρίσιμη συγκυρία για την εθνική οικονομία και ανάπτυξη, επέλεξε να συνεχίσει να επενδύει στην Ελλάδα. Η επένδυση στα Μεταλλεία Κασσάνδρας είναι ένα δείγμα γραφής για την αξιοποίηση του εθνικού πλούτου και την έξοδο από την κρίση, μέσα από την υγιή παραγωγικότητα και την επανεκκίνηση της εθνικής βιομηχανίας και ανάπτυξης. Η Ελληνικός Χρυσός, παρά τις δυσκολία που αντιμετώπισε, κατάφερε να ανταπεξέλθει με επιτυχία σε σημαντικές προκλήσεις. εν μέσω της πιο δύσκολης συγκυρίας για την εθνική οικονομία, και να εδραιωθεί, στηριζόμενη όχι μόνο στην οικονομική της βαρύτητα αλλά με όρους βιωσιμότητας και συνεισφοράς».

Κυριάκος Μεταξάκης,  Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού

«Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε μία μακροπρόθεσμη, κερδοφόρο επιχείρηση με υγιή περιθώρια, χρησιμοποιώντας υπεύθυνη αναπτυξιακή προσέγγιση για τα έργα. αλλά και για τους ανθρώπους μας. Επενδύουμε σταθερά στο πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο μας. με συνεχή εκπαίδευση και σταθερή προσήλωση στην υγεία και την ασφάλεια. Η εταιρεία μας αποτελεί το μεγαλύτερο εργοδότη της περιοχής. Απασχολούμε, άμεσα ή έμμεσα (εργολάβοι), πάνω από 2.000 εργαζόμενους, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία προέρχεται από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη. Σε πλήρη ανάπτυξη του επενδυτικού σχεδίου, υπολογίζεται ότι θα έχουν δημιουργηθεί συνολικά περίπου 5.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας».

Κώστας Γεωργαντζής, Υπεύθυνος Επικοινωνίας και ΕΚΕ

«Η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βιώσιμη ανάπτυξη της Β.Α. Χαλκιδικής και της Ελλάδας. Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων μας. Επομένου, συστρατευόμαστε με τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας στην κοινότητα Green Angels, επιδιώκοντας τη μεγέθυνση της αναπτυξιακής συνεισφοράς μας και την ταυτόχρονη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος».