ΣΕ ΨΗΛΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟΥ Ο ΧΑΛΚΟΣ, ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΓΙΑ ΧΡΥΣΟ

Χαλκός: Κοντά στο υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια πέντε μηνών κινήθηκε χθες η τιμή του χαλκού, εν μέσω προσδοκιών ότι θα συνεχιστεί η σταθερό ζήτηση από την κορυφαία καταναλώτρια, την Κίνα, καθώς η βιομηχανική παραγωγή της αυξήθηκε σημαντικά στη διάρκεια του β’ τριμήνου. Τα τριμηνιαία προθεσμιακά συμβόλαια του χαλκού στο χρηματιστήριο μετάλλων του Λονδίνου έκλεισαν με οριακή πτώση 0,1%, στα 5.958,50 δολάρια ο τόνος, αφού όμως είχαν υποχωρήσει σε ποσοστό 0,7% στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση.

Χρυσός: Ανάκαμψη παρουσίασε χθες η τιμή του χρυσού από τη στιγμή που ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι οι διαμορφωτές πολιτικής πιθανόν να συζητήσουν το ενδεχόμενο αλλαγών στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της κεντρικής τράπεζας το φθινόπωρο. Η ρητορική αυτή στάθηκε αρκετή για να ωθήσει σε άνοδο το ευρώ μετά τις αρχικές απώλειες, παρασύροντας σε άνοδο και το πολύτιμο μέταλλο. Η τιμή spot του χρυσού στο Λονδίνο διαμορφωνόταν στα 1.241,10 δολάρια η ουγκιά, αφού όμως αρχικά είχε υποχωρήσει στα 1.234,74 δολάρια.

Η τιμή αργύρου ενισχυόταν 0,3% στα 16,28 δολάρια, αφού όμως στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση είχε αγγίξει υψηλό άνω των δύο εβδομάδων, στα 16,36 δολάρια. Η πλατίνα διαμορφώθηκε στα 921,70 δολάρια με άνοδο 0,4%.

 

[ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 21/7/2017]