Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ 13ΑΔΑ ΤΗΣ ΕΚΕ

Τη χρυσή 13άδα των εταιριών, που παρουσίασαν εξαιρετική επίδοση το 2016, εφαρμόζοντας υπεύθυνες πρακτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), βράβευσε για 9η συνεχή χρονιά το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης. Στη φετινή εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Radisson Blu Park Hotel, παρευρέθηκαν περισσότεροι από 140 εκπρόσωποι από την ελληνική και διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων, καθώς και των MME, σε μία βραδιά αφιερωμένη στις υπεύθυνες, κοινωνικά και περιβαλλοντικά, δράσεις των κορυφαίων της ΕΚΕ. Φέτος στην Ελλάδα, και μετά την κατάκτηση των δύο πρώτων βραβείων DIAMOND από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και τον Όμιλο ΟΤΕ τις δύο προηγούμενες χρονιές, το Ινστιτούτο απένειμε το τρίτο DIAMOND, την κορυφαία διάκριση του θεσμού, στην Τράπεζα Πειραιώς , επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. Πιο αναλυτικά, οι διακρίσεις ανά κατηγορία έχουν ως εξής:

DIAMOND: Τράπεζα Πειραιώς

PLATINUM: Εθνική Τράπεζα, WIND Ελλάς

GOLD: Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., Novartis Hellas, GENESIS Pharma, Pepsico, ΔΕΠΑ A.E., Janssen

SILVER: MSD

BRONZE: Roche

Τα βραβεία για τη μεγαλύτερη πρόοδο σε σχέση με την περυσινή αξιολόγηση:

BEST PROGRESS PLATINUM AWARD: WIND Ελλάς.

BEST PROGRESS GOLD AWARD: Janssen

BEST PROGRESS SILVER AWARD: MSD

Τιμητικές διακρίσεις ανά πυλώνα αξιολόγησης:

ΕΠΑΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Εθνική Τράπεζα

ΕΠΑΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: ΔΕΠΑ

ΕΠΑΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: MSD

ΕΠΑΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ: Roche

Ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και οι Αττικές Διαδρομές πήραν τη διάκριση CRI Pass, που διεξάγεται για 3η συνεχή χρονιά από το Ινστιτούτο για τις εταιρίες οι οποίες κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Το Ινστιτούτο επιβράβευσε, επίσης, τις εταιρίες Εθνική Τράπεζα και ΔΕΠΑ Α.Ε. για τη διαχρονική συμμετοχή τους και τη στήριξη στο θεσμό CR Index.

«Το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης βράβευσε 13 εταιρίες με υψηλά περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διακυβερνητικά πρότυπα. Πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν ότι το υπεύθυνο επιχειρείν είναι και προσοδοφόρο επιχειρείν. Οι εταιρικά υπεύθυνες επιχειρήσεις όχι μόνο τα πηγαίνουν καλύτερα, όταν το οικονομικό κλίμα είναι ευνοϊκό, αλλά επειδή έχουν ενσωματώσει τους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες στην καρδιά της επιχειρηματικής τους στρατηγικής, έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να ανακάμπτουν γρηγορότερα από την κρίση. Αυτό είναι και το πραγματικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των υπεύθυνων επιχειρήσεων», τόνισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου, κ. Δημήτρης Μαύρος.

«Τα τελευταία χρόνια, παρά την οικονομική ύφεση, υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για την Εταιρική Υπευθυνότητα και το CRI Index είναι το πιο έγκυρο διαχρονικά εργαλείο αξιολόγησης, με διεθνή κριτήρια, για τις ώριμες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα», υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου, κ. Νίκος Αυλώνας, αναφερόμενος στην πρόσφατη ετήσια έρευνα του CSE για τους Κοινωνικούς Απολογισμούς στην Ελλάδα, όπου διαπιστώθηκε σημαντική αύξηση 36% από το 2012 στην έκδοση απολογισμών

 

 

[ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΚΥΡ_ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ, της Αγγελικής Βελεσιώτη, 25/06/2017]