ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Κλονίζεται η εμπιστοσύνη των ξένων επιχειρηματιών. ΕΛΛΗΝΙΚΟ και ΣΚΟΥΡΙΕΣ δημιουργούν ζήτημα αξιοπιστίας και αποτρέπουν την εισροή κεφαλαίων.

Το παράδειγμα του Ελληνικού: Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι ξένοι (αυτούς που προσπαθούμε να πείσουμε να βάλουν λεφτά στη χώρα με επενδύσεις) δεν ενδιαφέρονται για τα προαπαιτούμενα, τις κόντρες και τις ίντριγκες, αλλά για την ουσία. Πώς θα εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις, πώς αυτή η χώρα θα προσελκύσει επενδύσεις. Βλέπουν, για παράδειγμα το Ελληνικό. Πέρυσι τέτοιόν καιρό έμπαινε ως προαπαιτούμενο στην πρώτη αξιολόγηση, και 12 μήνες μετά δεν έχουν μπα ακόμα μπουλντόζες για να ξεκινήσει το έργο. Αυτό που τους νοιάζει είναι να μην υπάρχει η γραφειοκρατία, να μην έχουν τον κάθε βουλευτή ή παράγοντα να χαρακτηρίζει αρχαιολογικό ένα σημείο που λειτουργούσε πριν για δεκαετίας να μπαίνει ο κάθε δασάρχης και να λέει ότι οι εκτάσεις είναι δασικές κλπ. Θέλουν να βλέπουν ότι τα πράγματα προχωρούν και ότι η χώρα θέλει πραγματικά να έρθουν επενδύσεις. Όταν βλέπουν μια επένδυση 8 δια όπως στο Ελληνικό να μην προχωρά, τότε δημιουργείται κλίμα δυσπιστίας και καχυποψίας για τη χώρα

Το παράδειγμα και της Ελληνικός Χρυσός: Δεύτερο παράδειγμα η περίπτωση σας Σκουριές. Έχουν βγει 12 αποφάσεις θετικές για την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός. Τα πράγματα, όμως, παραμένουν «παγωμένα». Χρήματα έχουν πέσει από την εταιρεία αλλά εμείς τους διώχνουμε, παρά τις θετικές δικαστικές αποφάσεις. Και όχι μόνο αυτό, τους πάμε και στη διαιτησία με κίνδυνο να υπάρξουν και νέες καθυστερήσεις στην επένδυση.

 

[ΠΗΓΗ: ΑΞΙΑ, 10/06/2017]